Składniki:

  • superfilet z miruny
  • zioła 100 g
  • czosnek
  • imbir
  • papryczka chilli
  • sałaty różne rodzaje 200 g
  • rzodkiewka 50 g
  • bób
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
  • kompozycja sałat i ziół z ogródka

Przygotowanie

Rybę rozmrozić umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić na małe porcje (wedle uznania). Doprawić solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Rybę polać marynatą przygotowaną z papryczki chilli, dwóch plasterków imbiru, ząbku czosnku, oliwy i czarnego pieprzu. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 12 minut lub podsmażyć na patelni. Na talerzu ułożyć ugotowany wcześniej bób z miętą i ziołami oraz sałaty. Dobrym dodatkiem do dania jest pokrojona w plasterki rzodkiewka. Całość można skropić sosem z musztardy francuskiej.