Pieczenie ryb w piekarniku to świetna alternatywa dla ich smażenia. Mięso zachowuje swoją miękkość i kruchość bez tracenia cennych wartości odżywczych. Miruna z piekarnika według przepisu firmy Abramczyk to wyjątkowa propozycja na obiad dla całej rodziny. Jest pożywna, zdrowa, a co najważniejsze – przepyszna!
Miruna świetnie komponuje się z różnymi sałatkami. Nasza bazuje na młodych ziemniakach, które posiadają charakterystyczną słodycz. Świetnie komponują się z chrupiącą, a jednocześnie kremową fasolką szparagową. Smak fileta z ryby miruny według naszego przepisu podkreślają kapary. Ich ostrość przełamuje słodycz i delikatność pozostałych warzyw. Co do przypraw, nie brakuje tutaj charakterystycznych dla polskiej kuchni dodatków. Musztarda – najlepiej sarepska – i miód pszczeli tworzą wyjątkową, ostro-słodką kompozycję. Za subtelną kwaskowatość odpowiada natomiast ocet. W zależności od tego, na jaki się zdecydujesz – owocowy lub balsamiczny – miruna pieczona nabierze zupełnie innego aromatu. Danie można wykończyć świeżym, drobno posiekanym koperkiem. Pyszna miruna na obiad gotowa!
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)