Kapitańskie Paluszki Rybne z filetów mintaja, panierowane, wstępnie podsmażone, w nowej chrupiącej panierce. Doskonałe również z piekarnika, co oznacza mniejszą ilość oleju, ale tą samą chrupkość i smak. Dla wszystkich zabieganych nasze paluszki to świetny pomysł na szybki obiad. Kapitańskie Paluszki Rybne rodzinnej firmy ABRAMCZYK nie zawierają mielonego mięsa ryb. Do ich produkcji użyto 100% fileta z Mintaja, nie zawierają również żadnych substancji dodatkowych ”E”. Swój niepowtarzalny smak zawdzięczają jedynie naturalnym składnikom. Filet z mintaja w Kapitańskich Paluszkach Rybnych został przygotowany i zamrożony na statku przetwórni bezpośrednio po połowie tej ryby. Mrożenie na morzu jest najlepszą metodą zachowania walorów odżywczych i kulinarnych ryb i owoców morza.
Paluszki rybne – pomysł na obiad dla całej rodziny
Panierowane paluszki rybne z piekarnika to danie, które uwielbiają smakosze w każdym wieku! Delikatne mięso obtoczone w chrupiącej panierce idealnie pasują do pieczonych ziemniaków, frytek lub jogurtowych dipów. Po paluszki rybne chętnie sięgają przede wszystkim dzieci. Ich poręczny kształt sprawia, że maluchy mogą brać je do ręki i nie muszą używać sztućców. W firmie Abramczyk dbamy więc o to, aby oferowane przez nas paluszki rybne posiadały odpowiedni skład, dostosowany również do najmłodszych klientów. W naszym produkcie znajduje się aż 65% mięsa z mintaja, a także naturalny aromat z papryki. Panierowane paluszki rybne z piekarnika od Abramczyk to idealne uzupełnienie zdrowej, codziennej diety!