Składniki: 250 g sera camembert, 600 g filetów z tilapii, 2 łyżki mąki, 30 g masła, 2 łyżeczki soku z  cytryny, sól, pieprz, 250 g śmietany, natka pietruszki, plasterki cytryny do dekoracji.

Przygotowanie:. piekarnik rozgrzać do temp. 150 st. C. Ser camembert pokroić w ćwiartki, obrać ze skórki I zawinąć w folię aluminiową. Podgrzewać w piekarniku przez 15 min. Tilapię umyć pod bieżącą wodą, osuszyć papierem kuchennym i podsmażyć na maśle po 3 min. z każdej strony. Polać sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem i trzymać pod przykryciem z folii aluminiowej, aby nie ostygły. Rozgnieść ser w naczyniu żaroodpornym, dolać śmietanę i mieszając, doprowadzić  na ogniu do zagotowania – do momentu uzyskania konsystencji kremu. Doprawić sola i pieprzem. Podawać z ziemniakami i posiekana natka pietruszki.