Składniki

  • Superfilet z Miruny
  • Pół łyżeczki suszonej cebuli
  • Pieprz cytrynowy
  • Sól
  • Łyżka oleju lub oliwy

Przygotowanie

Mirunę dopraw pieprzem cytrynowym, solą oraz oliwą. Połóż w naczyniu żaroodpornym na papierze.  Popcorn, listki mięty, koperek, otartą skórkę z limonki włóż do blendera, skrop odrobiną soku z limonki i zmiksuj . Następnie posyp nim rybę. Piecz w temperaturze 180oC przez około 8 minut.

Następnie czosnek utrzyj ze śmietaną na krem. Rozgrzej ziemniaki i wymieszaj je z kremem czosnkowym, a potem dopraw do smaku solą i pieprzem.

Wszystko polej sosem zmiksowanym z bazylii, wody, soku z cytryny i oliwy.

Na koniec możesz wszystko jeszcze doprawić solą i pieprzem.

Posypka z popcornu:

  • Garść popcornu
  • Kilka listków mięty
  • 3 gałązki koperku
  • Otarta skórka z limony
  • Odrobina soku z limony

Kremowe ziemniaczki czosnkowe:

  • 300g ugotowanych i przetartych ziemniaków
  • łyżka marynowanego czosnku z zalewy
  • Ok 100ml śmietany słodkiej
  • Sól i Pieprz

Zielony sos:

  • bazylia ok 50g
  • Woda ok 80ml
  • Sok z cytryny 10g
  • Oliwa 20ml