Składniki:

1 opakowanie flądry bałtyckiej marki Abramczyk

1 czerwona papryka

1/2 brokułu

1/4 pora

1 mała cebula

Kilka gałązek świeżego tymianku

1 łyżeczka suszonych ziół prowansalskich

sól, pieprz cytrynowy

Przygotowanie

Flądry płuczemy i papierowym ręcznikiem dokładnie osuszamy, przyprawiamy solą i pieprzem cytrynowym, a następnie odstawiamy na ok. 1 godzinę.

W tym czasie paprykę kroimy w wąskie paski, brokuł rozdrabniamy na małe różyczki, pora i cebule kroimy w plasterki.

Naczynie żaroodporne smarujemy oliwa z oliwek, do naczynia wkładamy filety z flądry układamy na niej tymianek i obsypujemy dookoła pokrojonymi warzywami.

Całość posypujemy ziołami prowansalskimi i pieczemy ok. 15 - 20 min w 200°C.