Składniki: 250 g Małży ABRAMCZYK, 250 g Krewetek Koktajlowych ABRAMCZYK, 100 g piersi z kurczaka, 4 łyżki oliwy lub oleju, 6-8 listków sałaty, 2 papryki ostre,  .połowa  papryki czerwonej, połowa papryki żółtej, 20 zielonch oliwek bez pestek, 2 cebule Vegeta, sól, pieprz.

Przygotowanie: zamrożone krewetki i małże wsypać do wrzątku, doprawić Vegetą, gotować 2-3 min., odcedzić. Piersi z kurczaka pokroić w paski i podsmażyć, przyprawić solą i pieprzem. Sałatę i papryki pokroić w cienkie paski,  cebulę pokroić w drobną kostkę, oliwki zaś na pół. Połączyć wszystkie składniki, dodać sos.

SOS:
Składniki: 150 g majonezu, 100 g naturalnego jogurtu bez cukru, Sok z 1 cytryny, 8 ząbków czosnku, sól, pieprz
Przygotowanie: Wymieszać podane składniki.