Składniki:

  • 1 opakowanie krewetek Black Tiger Abramczyk
  • 8 jajek
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki keczupu
  • posiekana natka pietruszki
  • 2 gałązki natki do dekoracji
  • pół łyżeczki soku z cytryny
  • kilka kropli tabasco
  • sól do smaku

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, odlewamy i obieramy ze skorupek. Kroimy wzdłuż na pół i delikatnie wyjmujemy żółtka i wrzucamy do miski.

Krewetki przelewamy gorącą woda osuszamy i gotujemy na parze ok. 5-7 minut. Po wyjęciu drobno je siekamy.

Do żółtek dodajemy majonez, keczup, drobno pokrojone krewetki, natkę, sos tabasco, sok z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy ze sobą do uzyskania jednolitej konsystencji.

Tak przygotowaną masą wypełniamy puste połówki jajek, dekorujemy natką z pietruszki. Wstawiamy do lodówki serwujemy na zimno.