Stały wzrost cen surowców rybnych powoduje, że w przemyśle stosuje się szereg dodatków, które pozwalają na uzyskanie wyższych wydajności procesów. Obecnie polifosforany dodaje się nie tylko do ryb, mięsa czy drobiu, ale też coraz częściej do serów, napojów czy nawet wyrobów cukierniczych. Niestety, choć są to działania zgodne z obowiązującym prawem to jednak badania wykazują bezpośredni wpływ spożywania nadmiernej ilości fosforu na zmniejszenie przyswajalności wapnia, łamliwość kości czy kamicę nerkową.
Mięso rybne zawierające dodatek polifosforanów po ugotowaniu staje się twardsze i bardziej suche, ale za to nie wyczuwalna jest różnica w smaku. Ryby firmy Abramczyk nie podsiadają żadnych dodatków chemicznych i pozwalają cieszyć się tym czego, od ryby oczekujemy – dobrym smakiem i łatwością przygotowania.

 

 

 
 odwiedź nas
na Facebooku