Składniki
- Superfilet z Miruny
- Pół łyżeczki suszonej cebuli
- Pieprz cytrynowy
- Sól
- Łyżka oleju lub oliwy
Przygotowanie
Mirunę dopraw pieprzem cytrynowym, solą oraz oliwą. Połóż w naczyniu żaroodpornym na papierze. Popcorn, listki mięty, koperek, otartą skórkę z limonki włóż do blendera, skrop odrobiną soku z limonki i zmiksuj . Następnie posyp nim rybę. Piecz w temperaturze 180oC przez około 8 minut.
Następnie czosnek utrzyj ze śmietaną na krem. Rozgrzej ziemniaki i wymieszaj je z kremem czosnkowym, a potem dopraw do smaku solą i pieprzem.
Wszystko polej sosem zmiksowanym z bazylii, wody, soku z cytryny i oliwy.
Na koniec możesz wszystko jeszcze doprawić solą i pieprzem.
Posypka z popcornu:
- Garść popcornu
- Kilka listków mięty
- 3 gałązki koperku
- Otarta skórka z limony
- Odrobina soku z limony
Kremowe ziemniaczki czosnkowe:
- 300g ugotowanych i przetartych ziemniaków
- łyżka marynowanego czosnku z zalewy
- Ok 100ml śmietany słodkiej
- Sól i Pieprz
Zielony sos:
- bazylia ok 50g
- Woda ok 80ml
- Sok z cytryny 10g
- Oliwa 20ml