Morszczuk to ryba pełna cennych wartości odżywczych, którą pokochają wszyscy miłośnicy delikatnego i smacznego mięsa. Stanowi źródło pełnowartościowego białka, kwasów tłuszczowych Omega-3 oraz składników mineralnych. Szukasz pomysłu na obiad z rybą w roli głównej? Sięgnij po polędwicę z morszczuka kapskiego od firmy Abramczyk – cenionego dostawcy ryb i owoców morza najwyższej jakości!
Polędwica z morszczuka kapskiego – właściwości odżywcze
Kruche i chude mięso morszczuka rozpływa się w ustach, a niska kaloryczność czyni z niego idealny wybór dla osób prowadzących zdrowy tryb życia. Aby wydobyć z ryby pełnię smaku, przed obróbką termiczną, warto skropić polędwicę sokiem z cytryny. Wspaniale komponuje się szczególnie z pietruszką, tymiankiem i rozmarynem, a także przygotowana w sosach śmietanowym i koperkowym.
Nasze polędwice z morszczuka kapskiego są źródłem wielu wartości odżywczych, w tym łatwo przyswajalnego białka. Bogactwo wielonienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3 wspierających prawidłową pracę mózgu i serca, sprawia, że tej ryby nie powinno zabraknąć w naszej diecie. Morszczuk zawiera także cenne minerały i witaminy: A, E i z grupy B, które odpowiadają za regulację licznych procesów zachodzących w organizmie. Polędwice od firmy Abramczyk pochodzą od ryb dziko żyjących, a ich wyjątkowy aromat i niepowtarzalny smak uzyskano wyłącznie dzięki naturalnym składnikom.