Miruna w sosie porowym

SKŁADNIKI

  • 500g filetów z miruny patagońskiej marki ABRAMCZYK
  • 1 duży por
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 3/4 szklanki posiekanego koperku
  • 1/4 łyżeczki mielonej kolendry
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE

  1. Na oliwie zeszklij pokrojony w półtalarki por (możesz podlać go odrobiną wody).
  2. Dodaj kolendrę i gałkę muszkatołową
  3. Wlej śmietankę.
  4. Gotuj kilka minut, aż sos lekko zgęstnieje.
  5. Wyłącz palnik, dodaj koperek.
  6. Przypraw do smaku.
  7. Rybę podziel na porcję.
  8. Przypraw solą i pieprzem.
  9. Usmaż na klarowanym maśle.
  10. Rybę z sosem podawaj w towarzystwie puree ziemniaczanego.

Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie


PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)

PolishEnglish
Share This