START
O nas
O nas
Historia
Abramczyk Team
Certyfikaty i wyróżnienia
Kariera
Środowisko
PO RYBY 2014-2020
Informacja o realizowanej strategii podatkowej
Polityka prywatności
Nasze produkty
Nasze najpopularniejsze gatunki
Ryby mrożone
Ryby schłodzone
Owoce morza
Produkty panierowane
Dania gotowe
Dziki łosoś z alaski
Nasze przepisy
WSZYSTKO O RYBACH
Jak wygląda piramida zdrowego żywienia w 2023 roku?
Karmazyn – co to za ryba i jak ją przygotować?
Jesiotr – król ryb z długą historią i tradycją w polskiej kuchni
Ryby a ciąża — znaczenie ryb w kontekście zdrowia mamy i dziecka
Ryby słodkowodne czy morskie – których warto jeść więcej?
Dlaczego dzieci nie chcą jeść ryb i jak to naprawić?
Znaczenie ryb w profilaktyce chorób kardiologicznych
Łosoś – dlaczego warto go włączyć do diety?
Ryby chude – niezastąpione wsparcie w walce z niestrawnością
Ryby mrożone — czy są tak samo wartościowe jak świeże?
Ryba – z czym to się je? Czyli z jakimi dodatkami serwować potrawy rybne
Miruna – ryba idealna niezależnie od odmiany
Krewetki białe – owoce morza, które warto poznać
Wszystko co warto wiedzieć o tuńczyku
Flądra – przydenny mieszkaniec Bałtyku
Nie tylko ryba – czyli owoce morza idealne na obiad
Dieta ichtiwegetariańska – pomysły na urozmaicenie jadłospisu
Jedz ryby, by żyć dłużej!
Naukowo udowodnione – ryby w diecie są niezastąpione
Renesans ryby mrożonej
Znaczenie ryb w żywieniu dzieci
Rozsmakuj się w rybie, a nie… w chemii!!!
Z morza na talerz – 3 sposoby przetwarzania ryb
Tajemnica pysznej ryby: minimum glazury, maksimum smaku
Ryba po grecku w nowej odsłonie
Aktualności
Kontakt
Polędwiczki z mintaja w sosie rabarbarowym
Start
/
Nasze przepisy
/
Polędwiczki z mintaja...
Jeśli spróbowałeś, oceń przepis
Składniki
3 opakowania polędwiczek mintaja marki Abramczyk
5 ząbków czosnku pokrojonych w plasterki
sól i pieprz
oliwa z oliwek
folia aluminiowa
1-2 limonki pokrojone w plasterki
masło
SOS
450 g rabarbaru
5 łyżek jagód
400 ml białego wina
Cukier brązowy
Sól i świeżo mielony pieprz
Przygotowanie
Polędwicę rozmrażamy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Polędwiczki układamy na podwójnie złożonej folii aluminiowej i skrapiamy oliwą z oliwek.
Na każdej polędwicy kładziemy 2-3 plasterki czosnku, plaster masła i plasterek limonki.
Zamykamy folię, aby powstały kieszonki.
Grillujemy na rozgrzanym grillu ok. 20 minut.
Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy na małe kawałki.
Pokrojony rabarbar wrzucamy do garneczka i zalewamy winem.
Dodajemy jagody.
Gotujemy przez 10 minut i odstawiamy na chwilę.
Lekko przestudzony wywar miksujem na gładki sos.
Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.
Podgrzewamy cały czas mieszając.
Polędwiczki serwujemy z sosem i ulubionymi dodatkami: kiełkami, szczypiorkiem i warzywami.
Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)
450 g
Mintaj
Polędwice
START
O nas
O nas
Historia
Abramczyk Team
Certyfikaty i wyróżnienia
Kariera
Środowisko
PO RYBY 2014-2020
Informacja o realizowanej strategii podatkowej
Polityka prywatności
Nasze produkty
Nasze najpopularniejsze gatunki
Ryby mrożone
Ryby schłodzone
Owoce morza
Produkty panierowane
Dania gotowe
Dziki łosoś z alaski
Nasze przepisy
WSZYSTKO O RYBACH
Jak wygląda piramida zdrowego żywienia w 2023 roku?
Karmazyn – co to za ryba i jak ją przygotować?
Jesiotr – król ryb z długą historią i tradycją w polskiej kuchni
Ryby a ciąża — znaczenie ryb w kontekście zdrowia mamy i dziecka
Ryby słodkowodne czy morskie – których warto jeść więcej?
Dlaczego dzieci nie chcą jeść ryb i jak to naprawić?
Znaczenie ryb w profilaktyce chorób kardiologicznych
Łosoś – dlaczego warto go włączyć do diety?
Ryby chude – niezastąpione wsparcie w walce z niestrawnością
Ryby mrożone — czy są tak samo wartościowe jak świeże?
Ryba – z czym to się je? Czyli z jakimi dodatkami serwować potrawy rybne
Miruna – ryba idealna niezależnie od odmiany
Krewetki białe – owoce morza, które warto poznać
Wszystko co warto wiedzieć o tuńczyku
Flądra – przydenny mieszkaniec Bałtyku
Nie tylko ryba – czyli owoce morza idealne na obiad
Dieta ichtiwegetariańska – pomysły na urozmaicenie jadłospisu
Jedz ryby, by żyć dłużej!
Naukowo udowodnione – ryby w diecie są niezastąpione
Renesans ryby mrożonej
Znaczenie ryb w żywieniu dzieci
Rozsmakuj się w rybie, a nie… w chemii!!!
Z morza na talerz – 3 sposoby przetwarzania ryb
Tajemnica pysznej ryby: minimum glazury, maksimum smaku
Ryba po grecku w nowej odsłonie
Aktualności
Kontakt
Share This
Facebook