Włoska zupa z owocami morza

SKŁADNIKI

  • 1 opakowanie mieszanki owoców morza marki ABRAMCZYK
  • 400 g pokrojonych pomidorów z puszki
  • 3 posiekane ząbki czosnku
  • 3/4 pęczka posiekanej natki pietruszki
  • 1,5 szklanki białego wytrawnego wina
  • oliwa z oliwek
  • posiekana papryczka chilli
  • sól i świeżo mielony, czarny pieprz

PRZYGOTOWANIE

  1. Owoce morza rozmrażamy, płuczemy w zimnej wodzie i odsączamy.
  2. Do głębokiej patelni wlewamy sporo oliwy z oliwek.
  3. Podsmażamy natkę pietruszki, czosnek i chilli.
  4. Kiedy czosnek się zarumieni, dolewamy wino i lekko odparowujemy.
  5. Następnie dodajemy pomidory doprawiamy solą.
  6. Gotujemy ok. 10 minut. Po tym czasie dodajemy owoce morza.
  7. Gotujemy całość jeszcze ok. 10-15 minut.
  8. Na koniec doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem.
  9. Podajemy gorące z grzankami lub bagietką.

Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie


PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)

PolishEnglish
Share This