START
O nas
O nas
Historia
Abramczyk Team
Certyfikaty i wyróżnienia
Kariera
Środowisko
PO RYBY 2014-2020
Polityka prywatności
Nasze produkty
Nasze najpopularniejsze gatunki
Ryby mrożone
Ryby schłodzone
Owoce morza
Produkty panierowane
Dania gotowe
Nasze przepisy
WSZYSTKO O RYBACH
Nie tylko ryba – czyli owoce morza idealne na obiad
Dieta ichtiwegetariańska – pomysły na urozmaicenie jadłospisu
Jedz ryby, by żyć dłużej!
Naukowo udowodnione – ryby w diecie są niezastąpione
Renesans ryby mrożonej
Znaczenie ryb w żywieniu dzieci
Rozsmakuj się w rybie, a nie… w chemii!!!
Z morza na talerz – 3 sposoby przetwarzania ryb
Tajemnica pysznej ryby: minimum glazury, maksimum smaku
Ryba po grecku w nowej odsłonie
Aktualności
Kontakt
Włoska zupa z owocami morza
Start
/
Nasze przepisy
/
Włoska zupa z...
4/5 - (ilość głosów: 2)
Składniki
1 opakowanie mieszanki owoców morza marki ABRAMCZYK
400 g pokrojonych pomidorów z puszki
3 posiekane ząbki czosnku
3/4 pęczka posiekanej natki pietruszki
1,5 szklanki białego wytrawnego wina
oliwa z oliwek
posiekana papryczka chilli
sól i świeżo mielony, czarny pieprz
Przygotowanie
Owoce morza rozmrażamy, płuczemy w zimnej wodzie i odsączamy.
Do głębokiej patelni wlewamy sporo oliwy z oliwek.
Podsmażamy natkę pietruszki, czosnek i chilli.
Kiedy czosnek się zarumieni, dolewamy wino i lekko odparowujemy.
Następnie dodajemy pomidory doprawiamy solą.
Gotujemy ok. 10 minut. Po tym czasie dodajemy owoce morza.
Gotujemy całość jeszcze ok. 10-15 minut.
Na koniec doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem.
Podajemy gorące z grzankami lub bagietką.
Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)
225 g
Owoce morza
Mieszanka
START
O nas
O nas
Historia
Abramczyk Team
Certyfikaty i wyróżnienia
Kariera
Środowisko
PO RYBY 2014-2020
Polityka prywatności
Nasze produkty
Nasze najpopularniejsze gatunki
Ryby mrożone
Ryby schłodzone
Owoce morza
Produkty panierowane
Dania gotowe
Nasze przepisy
WSZYSTKO O RYBACH
Nie tylko ryba – czyli owoce morza idealne na obiad
Dieta ichtiwegetariańska – pomysły na urozmaicenie jadłospisu
Jedz ryby, by żyć dłużej!
Naukowo udowodnione – ryby w diecie są niezastąpione
Renesans ryby mrożonej
Znaczenie ryb w żywieniu dzieci
Rozsmakuj się w rybie, a nie… w chemii!!!
Z morza na talerz – 3 sposoby przetwarzania ryb
Tajemnica pysznej ryby: minimum glazury, maksimum smaku
Ryba po grecku w nowej odsłonie
Aktualności
Kontakt
Share This
Facebook