Zupy – czy to na gorąco, czy na zimno – są niezawodne latem. Gdy za oknem świeci słońce, a termometry wskazują wysokie temperatury, niekoniecznie mamy ochotę na jedzenie ciężkich potraw. W takie dni świetnie sprawdzi się zupa rybna według przepisu od Abramczyk. Jest bardzo lekka, a przy tym niezwykle pożywna – znajdują się w niej duże kawałki morskich skorupiaków i mięczaków. Do jej wykonania potrzebujesz opakowania naszej mieszanki owoców morza, oczywiście już obrobionych i zblanszowanych przed głębokim mrożeniem. Płynną bazą zupy są natomiast aromatyczne pomidory z puszki. Ich delikatną słodycz przełamuje ostrość czosnku, podsmażonego na oliwie z oliwek. W naszej zupie z owocami morza znalazło się również białe, wytrawne, dobrej jakości wino. Doda ono nuty owocowej kwasowości do całej potrawy. Zupę rybną według przepisu od Abramczyk możesz zaserwować z chrupiącą bagietką lub grzankami z czerstwego chleba. Posyp każdą porcję posiekaną natką pietruszki i pyszny, lekki obiad gotowy!
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)