Każdy ma swoją ulubioną rybę. Wszyscy jednak zgodzą się co do tego, że dorsz to niekwestionowany król polskiej kuchni. Gatunek ten jest powszechnie ceniony wśród smakoszy przede wszystkim za swoje delikatne, chude mięso, a także dużą dostępność w sklepach. Polędwiczki z dorsza od Abramczyk to prawdziwa esencja smaku tej wyjątkowej ryby!
Czym jest polędwica z dorsza?
Polędwica z dorsza to po prostu najbardziej wartościowa część tuszy tej ryby. Zawiera ona najwięcej mięsa, a co za tym idzie – smaku. Polędwica z dorsza to idealna część tej ryby dla osób, którym zależy na jak największej przyjemności z jedzenia.
Polędwiczki z dorsza od Abramczyk są już pozbawione skóry. Dzięki metodzie głębokiego mrożenia, oferowane przez nas ryby zachowują swoje wartości odżywcze i smakowe – zupełnie tak, jakby dopiero wyłowiono je z morskiej wody. W Abramczyk znajdziesz polędwiczki z dorsza zarówno atlantyckiego, jak i czarnego. Obie te odmiany słyną ze swojej niezwykłej soczystości. Polędwiczki z dorsza świetnie smakują zarówno solo, jak i z dodatkami – np. pieczonymi ziemniakami, mizerią lub domowej roboty surówką!