KREWETKI Z GUACAMOLE
Krewetki dzięki swojemu niewielkiemu rozmiarowi świetnie sprawdzają się w roli przekąski. Można zaserwować je podczas np. seansu filmowego w gronie najbliższych lub wspólnego oglądania meczu piłki nożnej. Firma Abramczyk prezentuje więc przepis na krewetki z orzeźwiającym guacamole, które przygotujesz w kilka minut! Dzięki smażeniu na niewielkiej ilości oleju skorupiaki są odpowiednio chrupiące i nie ociekają tłuszczem. Krewetki według naszego przepisu są idealnie doprawione i świetnie komponują się z każdym sosem, nie tylko guacamole. Do przygotowania tej przystawki potrzebujesz zaledwie kilku składników. Sięgnij po dojrzałe awokado, świeże szalotki, soczystą limonkę i paczkę mrożonych krewetek od firmy Abramczyk i już możesz działać! Szukasz więcej pomysłów na szybkie przekąski z owoców morza? Sprawdź, co możesz wyczarować z opakowania mrożonych krewetek dzięki naszym przepisom!
SKŁADNIKI
- 2 dojrzałe awokado
- 2 szalotki
- garść swieżej kolendry
- sok z 1/2 limonki
- sól morska
- świeżo zmielony pieprz ziołowy
- oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE
- Krewetki dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
- Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło i delikatnie podsmażamy czosnek.
- Patelnię odstawiamy z ognia, dorzucając posiekane liście pietruszki.
- Osuszone krewetki przekładamy na patelnię i zamaczamy w mieszaninie czosnkowo-maślanej.
- Doprawiamy solą i pieprzem.
- Pozostawiamy na ok. 45 minut, aż krewetki nasiąkną smakiem.
- Po upływie określonego czasu smażymy po 1 minucie z każdej strony.
- Podajemy od razu z bagietką i świeżym guacamole.
PRZYGOTOWANIE GUACAMOLE
- Widelcem miksujemy obrane awokado i skrapiamy sokiem z limonki.
- Szalotkę siekamy na drobno.
- Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.
- Dodajemy kilka kropel oliwy, mieszamy i posypujemy kolendrą
WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW, ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)