MIRUNA NOWOZELANDZKA NA WIOSENNYM RISOTTO
5/5
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie Miruny nowozelandzkiej SUPERFILET marki Abramczyk
- 150g ryżu arborio
- 1 mała cebula
- ½ szklanki wytrawnego białego wina
- 1 litr bulionu warzywnego
- 1 szklanka groszku
- 4 łyżki masła
- 3 czubate łyżki parmezanu
PRZYGOTOWANIE
- Na dużą patelnię wlej oliwę, zeszklij na niej drobno posiekaną cebulę.
- Dodaj ryż, dokładnie wymieszaj.
- Wlej wino. Zaczekaj, aż płyn odparuje.
- Dolej ½ szklanki ciepłego bulionu, wymieszaj.
- Gdy ryż wchłonie cały płyn, dodaj kolejną porcję bulionu, stale mieszaj.
- Powtarzaj, aż ryż uzyska kremową konsystencję, nie będzie przy tym rozgotowany (ok. 15-20 min.)
- Dodaj groszek.
- Dodaj parmezan oraz zimne masło.
- Na wierzchu ułóż porcjowany filet z miruny nowozelandzkiej i dopraw.
- Na każdym kawałku ryby ułóż pół łyżeczki masła.
- Przykryj i gotuj na małym ogniu ok. 5 minut.
WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW, ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)