POLĘDWICA Z DORSZA Z KAPUSTĄ PAK CHOI I CUKROWYM GROSZKIEM
SKŁADNIKI:
- 300 g polędwicy z dorsza atlantyckiego Abramczyk
- sól
- pieprz czarny grubo mielony
- ½ cytryny
- oliwa z oliwek
- kilka gałązek świeżego koperku
SKŁADNIKI NA KAPUSTĘ PAK CHOI Z CUKROWYM GROSZKIEM:
- 2 kapusty pak choi
- 100 gram groszku cukrowego
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka masła
- 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
- sól
- pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Liście kapusty odcinamy od głąba.

2. Myjemy je wraz z groszkiem cukrowym pod bieżącą wodą. Na rozgrzaną patelnie wlewamy sos sojowy dodajemy kapustę z groszkiem i dusimy aż płyn odparuje.

3. Po tym czasie dodajemy masło i pokrojony w plasterki czosnek. Smażymy kilka chwil i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

4. Polędwicę z dorsza płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na dwie równe części. Skrapiamy sokiem z ½ cytryny i oliwą z oliwek. Posypujemy solą i grubo mielonym pieprzem. Na wierzch układamy gałązki koperku.

5. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Rybę pieczemy ok. 20 minut.

6. Polędwice z dorsza podajemy na kapuście pak choi z młodymi ziemniakami i np. ugotowanym kalafiorem.

WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW, ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE

PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)