RISOTTO Z KREWETKAMI
Risotto to klasyczna potrawa kuchni włoskiej. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, aby przygotować ją w domowym zaciszu. Firma Abramczyk przedstawia przepis na idealnie maślane risotto z aromatycznymi owocami morza, które przeniesie Was myślami do śródziemnomorskich restauracji. Delikatne mięso świeżych krewetek świetnie komponuje się z wytrawnym białym winem. Marchew z zielonym groszkiem sprawiają natomiast, że risotto z owocami morza nabiera delikatnej, subtelnej słodyczy. Podbija ją ciepły aromat kolendry, który wielu osobom kojarzy się ze skórką pomarańczową. Całość wieńczy świeża bazylia i natka pietruszki – dzięki zielonemu akcentowi risotto z owocami morza prezentuje się jeszcze apetyczniej! Dzięki świeżym, obranym już krewetkom od firmy Abramczyk, całe danie nabiera nie tylko wyjątkowego smaku, ale także cennych wartości odżywczych. Spróbuj naszego przepisu – gwarantujemy, że się nie zawiedziesz!
SKŁADNIKI
- ryż paraboliczny 0,3 kg
- krewetki obrane bez ogonków
- marchew z groszkiem 0,3 kg
- wino białe 200 g
- masło
- kolendra
- bazylia
- zielona pietruszka
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE
- Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło i wrzucić ryż.
- Następnie dodać marchew z groszkiem i podlać białym winem.
- Całość dusić przez ok. 15 minut.
- Na osobnej patelni podsmażyć krewetki z czosnkiem, kolendrą i bazylią.
- Krewetki wyłożyć na risotto i posypać zieloną pietruszką.

WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW, ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE

PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)