TACO Z POLĘDWICAMI Z DORSZA
5/5
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie polędwic z dorsza marki ABRAMCZYK
- 8 tortilli kukurydzianych
- 0,5 kg posiekanej kapusty czerwonej
- 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
- Pęczek kolendry – posiekany
- 1 awokado
- 1 czerwona cebula – posiekana
- 1 limonka
- 400g pomidorów – pokrojonych w kostkę
- 4 rzodkiewki
- chili w płatkach
- chipotle w proszku
- mielona kolendra
- mielony kumin
- kakao w proszku
- 2 łyżki mąki
- Masło klarowane do smażenia
- kwaśna śmietana
PRZYGOTOWANIE
- Mieszamy ze sobą składniki do przyprawienia ryby,
- polędwice kroimy na kawałki i obtaczamy przyprawami.W garnku rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy na niej czosnek i cebulę.
- Dodajemy zielone pomidory i dusimy je do momentu, aż powstanie w miarę gęsty sos.
- Zdejmujemy z ognia i dodajemy skórkę z jednej limonki, połowę kolendry, 3 łyżki soku z limonki, całość doprawiamy solą i pieprzem.
- Kapustę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki.
- Awokado rozgniatamy widelcem i również doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z limonki.
- Na rozgrzanym maśle smażymy kawałki ryby.
- Tortille podgrzewamy na patelni i formujemy je w łódeczki.
- Na dół nakładamy pastę z awokado, następnie kawałki ryby, kapustę i sos z pomidorów.
- Całość posypujemy świeżą kolendrą i polewamy kwaśną śmietaną.
WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW, ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)