ZUPA Z OWOCAMI MORZA Z MLECZKIEM KOKOSOWYM I POMIDORAMI
SKŁADNIKI
- 800 g Australisa marki ABRAMCZYK
- 200 g pomidory w puszcze
- 30 g sosu sojowego
- 20 ml oleju
- 100 ml śmietany
- 2 liście kaffiru
- 80 g cebuli
- 2 liście laurowe
- 3 ząbki czosnku
- 180 ml mleczka kokosowego
- 30 g curry w paście
- 300 ml wywaru
- 40 g masła
- 80 g pora
- 70 g marchwi
- 10 g świeżej kolendry
- Świeże chilli do smaku
- 120 g makaronu ryżowego
- Sól i pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Filet Australista pokrój w większe kawałki. 200 g z nich dopraw solą i pieprzem, skrop oliwą i usmaż.
2. Marchew i por pokrój w paski, chili i cebulę w plasterki. Drobno posiekaj czosnek i kolendrę.
3. Do rozgrzanej w garnku oliwy dodaj cebulę, masło, czosnek oraz pastę curry.
4. Następnie dodaj pomidory z puszki i nieusmażoną częśc filetów. Lekko wymieszaj i smaż przez kilka minut.
5. Całość zalej mleczkiem kokosowym, wywarem i śmietaną. Gotuj przez około 10 minut.
6. Dodaj posiekane chili, por, marchew oraz całe liście kaffiru.
7. Następnie dopraw sosem sojowym i wrzuć usmażoną wcześniej rybę. Gotuj przez 3-4 minuty.
8. Na sam koniec wsyp kolendrę. Podawaj z makaronem ryżowym.
WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW, ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)