KANAPKA Z DORSZEM I SOSEM TATARSKIM
5/5
SKŁADNIKI
- 4 filety polędwice z dorsza marki Abramczyk
- 4 bułeczki
- Mąka
- Oliwa z oliwek
- Masło
- Kilka plasterków zielonego ogórka
- Kilka listków ulubionej sałaty
- Kilka krążków cebulki
SOS TATARSKI
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki gęstej śmietany (min. 18%)
- 2 drobno posiekane ogórki konserwowe
- 2 drobno posiekane marynowane grzybki
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 mała drobno posiekana cebulka
- 2 łyżeczki chrzanu śmietanowego
- 2 łyżeczki cukru
- Sól i świeżo mielony pieprz
PRZYGOTOWANIE
- Polędwiczki rozmrażamy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
- Kroimy na pół, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron.
- Bułkę również kroimy na pół, następnie smarujemy masłem i wkładamy na kilka chwil do rozgrzanego piekarnika (tak by była ciepła).
SOS
- Wszystkie składniki mieszamy ze sobą bardzo starannie do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Gotowy sos odstawiamy do lodówki.
- Gdy ryba jest już gotowa, wyjmujemy bułkę z piekarnika, układamy na niej sałatę, polewamy odrobiną sosu, następnie kładziemy rybę, ogórki i znów polewamy sosem.
- Kanapka wyśmienicie smakuje na zimno i ciepło.
WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW, ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)