ZIELONE NALEŚNIKI Z DZIKIM ŁOSOSIEM PACYFICZNYM

ZIELONE NALEŚNIKI Z DZIKIM ŁOSOSIEM PACYFICZNYM  5/5 SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI: 150 g mąki pszennej 150 ml wody 200 ml mleka 100 g świeżego szpinaku 2 jajka 1 łyżka oleju Sól, pieprz do smaku Odrobina oleju do smażenia NADZIENIE: 2/3 fileta z dzikiego łososia pacyficznego XX Abramczyk 300 g serka śmietankowego 100 g świeżego szpinaku […]

KREMOWY ŁOSOŚ ZE SZPARAGAMI

KREMOWY ŁOSOŚ ZE SZPARAGAMI  5/5 SKŁADNIKI 0,6 kg dzikiego łososia marki ABRAMCZYK 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 drobno posiekana cebula Pęczek świeżych szparagów 2 łyżki mąki pszennej 2,5 szklanki mleka 3,2% 2 łyżki świeżo posiekanego koperku Sól i świeżo zmielony pieprz Klarowane masło do smażenia PRZYGOTOWANIE Filety z łososia płuczemy i osuszamy […]

DZIKI PACYFICZNY ŁOSOŚ Z CYTRYNOWYM RIGATONI Z ZIOŁAMI

DZIKI PACYFICZNY ŁOSOŚ Z CYTRYNOWYM RIGATONI Z ZIOŁAMI Kuchnia śródziemnomorska słynie ze swojego minimalizmu. Nie chodzi w niej o ilość, lecz o jakość używanych składników. Dziki łosoś pacyficzny z przepisu od firmy Abramczyk to zatem idealna propozycja dla miłośników potraw włoskich. Do jego przyrządzenia potrzebujesz zaledwie kilku składników! ŁOSOŚ PACYFICZNY – PRZEPIS PROSTO Z WŁOCH […]

GALARETA Z ŁOSOSIEM

GALARETA Z ŁOSOSIEM  5/5 SKŁADNIKI NA WYWAR: 2 marchewki 2 korzenie pietruszki kawałek selera 1 cebula opalona 1 litr wody 2 liście laurowe 3-4 lulki ziela angielskiego kilka gałązek koperku 1 opakowanie żelatyny w listkach 1 łyżka sosu rybnego sól pieprz 1 Łosoś pacyficzny gorbuscha tusza DODATKOWO: 1 białko kurzego jajka 1 łyżeczka octu […]

ŚLIMACZKI Z ŁOSOSIEM I SZPINAKIEM

ŚLIMACZKI Z ŁOSOSIEM I SZPINAKIEM  5/5 SKŁADNIKI NA NADZIENIE: 600 g świeżego szpinaku 3 cebule 3-4 ząbki czosnku 7 suszonych pomidorów 1 łyżka oleju 1 łyżka masła sól pieprz 150 g serka śmietankowego DODATKOWO: 1 opakowanie łososia pacyficznego keta sól pieprz oliwa cytryna kilka gałązek koperku 2 opakowania ciasta francuskiego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Na […]