Dorsz Atlantycki ABRAMCZYK w sosie vichyssoise z ziemniakami brandade
Polędwica z dorsza smażona na maśle, sosem szpinakowo-pieczarkowym i młodymi ziemniakami 5/5 SKŁADNIKI: Polędwica z dorsza czarnego ABRAMCZYK Sól, pieprz 80 g masła Gałązka tymianku 200 gram pieczarek 2 ząbki czosnku 200 ml śmietanki 30% 150 g świeżego szpinaku 300 g ziemniaków koperek PRZYGOTOWANIE: Na 80 g masła przez 3 minuty podsmażamy rybę […]
Krewetki w sosie Marie Rose
Krewetki w sosie marie rose 5/5 SKŁADNIKI: 1 opakowanie białych krewetek marki ABRAMCZYK 1 łyżka masła szczypta soli 2 łyżki majonezu 1 łyżka ketchupu 1 łyżka sosu sojowego 3-4 krople soku z cytryny szczypta wędzonej papryki mieszanka sałat pomidorki cherry ogórek PRZYGOTOWANIE: Na łyżce masła podsmażamy przez 2-3 minuty białe krewetki, przyprawiamy szczyptą soli. […]
Dorsz Atlantycki ABRAMCZYK w sosie vichyssoise z ziemniakami brandade
Dorsz Atlantycki ABRAMCZYK w sosie vichyssoise z ziemniakami brandade 5/5 SKŁADNIKI: Porcje filetów bez skóry z dorsza atlantyckiego marki ABRAMCZYK Sól i pieprz Masło- 60 gr Ziemniaki- 300 gr Woda – 200 ml Koperek – garść Czosnek – 1 ząbek Cebulka szalotka – 1 szt. Por – 1 szt. Majeranek, Tymianek Wywar rybny, mięsny […]
ZIELONE NALEŚNIKI Z DZIKIM ŁOSOSIEM PACYFICZNYM
ZIELONE NALEŚNIKI Z DZIKIM ŁOSOSIEM PACYFICZNYM 5/5 SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI: 150 g mąki pszennej 150 ml wody 200 ml mleka 100 g świeżego szpinaku 2 jajka 1 łyżka oleju Sól, pieprz do smaku Odrobina oleju do smażenia NADZIENIE: 2/3 fileta z dzikiego łososia pacyficznego XX Abramczyk 300 g serka śmietankowego 100 g świeżego szpinaku […]
KREMOWY ŁOSOŚ ZE SZPARAGAMI
KREMOWY ŁOSOŚ ZE SZPARAGAMI 5/5 SKŁADNIKI 0,6 kg dzikiego łososia marki ABRAMCZYK 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 drobno posiekana cebula Pęczek świeżych szparagów 2 łyżki mąki pszennej 2,5 szklanki mleka 3,2% 2 łyżki świeżo posiekanego koperku Sól i świeżo zmielony pieprz Klarowane masło do smażenia PRZYGOTOWANIE Filety z łososia płuczemy i osuszamy […]
DZIKI PACYFICZNY ŁOSOŚ Z CYTRYNOWYM RIGATONI Z ZIOŁAMI
DZIKI PACYFICZNY ŁOSOŚ Z CYTRYNOWYM RIGATONI Z ZIOŁAMI Kuchnia śródziemnomorska słynie ze swojego minimalizmu. Nie chodzi w niej o ilość, lecz o jakość używanych składników. Dziki łosoś pacyficzny z przepisu od firmy Abramczyk to zatem idealna propozycja dla miłośników potraw włoskich. Do jego przyrządzenia potrzebujesz zaledwie kilku składników! ŁOSOŚ PACYFICZNY – PRZEPIS PROSTO Z WŁOCH […]
GALARETA Z ŁOSOSIEM
GALARETA Z ŁOSOSIEM 5/5 SKŁADNIKI NA WYWAR: 2 marchewki 2 korzenie pietruszki kawałek selera 1 cebula opalona 1 litr wody 2 liście laurowe 3-4 lulki ziela angielskiego kilka gałązek koperku 1 opakowanie żelatyny w listkach 1 łyżka sosu rybnego sól pieprz 1 Łosoś pacyficzny gorbuscha tusza DODATKOWO: 1 białko kurzego jajka 1 łyżeczka octu […]
ŚLIMACZKI Z ŁOSOSIEM I SZPINAKIEM
ŚLIMACZKI Z ŁOSOSIEM I SZPINAKIEM 5/5 SKŁADNIKI NA NADZIENIE: 600 g świeżego szpinaku 3 cebule 3-4 ząbki czosnku 7 suszonych pomidorów 1 łyżka oleju 1 łyżka masła sól pieprz 150 g serka śmietankowego DODATKOWO: 1 opakowanie łososia pacyficznego keta sól pieprz oliwa cytryna kilka gałązek koperku 2 opakowania ciasta francuskiego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Na […]