MARYNOWANE KREWETKI W TRZECH SMAKACH
marynowane krewetki w trzech smakach 5/5 SKŁADNIKI: 1 opakowanie krewetek w marynacie Abramczyk (dowolny smak) Pół pęczka rzodkiewki 1 pęczek zielonych szparagów lub 1 cukinia 100 g pomidorków koktajlowych 1/2 czerwonej cebuli 70 g sera feta PRZYGOTOWANIE Pęczek szparagów lub cukinię pokrojoną w słupki grillujemy, a następnie przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe, […]
KREWETKOWE DIM SUM
KREWETKOWE DIM SUM Dim sum to chińskie określenie na przeróżne przekąski spożywane do herbaty. Najczęściej jest ono jednak stosowane w kontekście niewielkich pierożków idealnych na jeden kęs. Dim sum to świetna propozycja na wytrawną przystawkę, którą można zaserwować gościom zamiast ciasta i cukierków. Sprawdź nasz przepis na orientalne pierożki z farszem z białych krewetek! ORIENTALNA […]
BIAŁE KREWETKI DUSZONE W BIAŁYM WINIE Z LIMONKOWO-MIĘTOWYM TWISTEM
BIAŁE KREWETKI DUSZONE W BIAŁYM WINIE Z LIMONKOWO-MIĘTOWYM TWISTEM Białe krewetki to świetny wybór na początek przygody z owocami morza. Są one znacznie mniejsze, dzięki zdecydowanie łatwiej się je obrabia. Jak jednak przyrządzić krewetki białe, aby zachwyciły swoim smakiem nawet największego sceptyka skorupiaków? Przede wszystkim warto postawić na delikatny, lecz aromatyczny sos, który podkreśli jędrność […]
SATAY Z KREWETEK Z SOSEM ORZECHOWYM
SATAY Z KREWETEK Z SOSEM ORZECHOWYM 5/5 SKŁADNIKI: 500 g miruny patagońskiej (filety ze skórą opakowanie 750 g) pęczek włoszczyzny 4-5 kulek ziela angielskiego 3 liście laurowe 1 cebula szczypta ostrej papryki spora garść grzybów suszonych pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. W rondelku podgrzewamy przez 2 minuty olej. Do miseczki przekładamy przeciśnięty czosnek, płatki chili, […]