SANDACZ W MAŚLE Z PORAMI
SANDACZ W MAŚLE Z PORAMI 5/5 SKŁADNIKI 1kg filetów sandacza marki Abramczyk 2 długie pory 2 marchewki 1/2 kostki masła Przyprawy: kostka rosołowa, sól, świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Sandacza rozmrażamy i kroimi na pół W garnku przygotowujemy wywar z kostki rosołowej. Pory kroimy na drobne plasterki, marchewkę ścieramy na tarce i warzywa wrzucamy do […]
LIMONKOWA ZAPIEKANKA Z SANDACZEM I WARZYWAMI
LIMONKOWA ZAPIEKANKA Z SANDACZEM I WARZYWAMI 5/5 SKŁADNIKI 2 opakowania filetów z sandacza marki Abramczyk 300 ml śmietanki (30%) 1 pokrojony w plasterki por 50 g masła 1 drobno posiekana cebulka 5 posiekanych łyżek natki pietruszki otarta skórka z limonki 100 g sera Grana Padano startego na tarce 0,5 kg obranych i pokrojonych w […]
SANDACZ W ŚMIETANIE PO STAROPOLSKU
SANDACZ W ŚMIETANIE PO STAROPOLSKU Sandacz to świetna dietetyczna alternatywa dla wigilijnego karpia. Ryba ta jest znacznie chudsza, a dzięki temu mniej obciążająca dla żołądka. Wiele osób jednak zastanawia się nad tym, jak ją przyrządzić – w końcu nie króluje już na polskich stołach tak często, jak kiedyś. Co pasuje zatem do sandacza? Z pewnością […]
SANDACZ Z KAPARAMI
SANDACZ Z KAPARAMI Niesamowity smak tradycyjnego polskiego dania wzbogacony włoskim akcentem 5/5 SKŁADNIKI 3 filety z Sandacza ze skórką trochę maki ziemniaczanej łyżka kaparów w zalewie czubata łyżka masła skórka z jednej cytryny+ sok z cytryny do smaku sól pieprz olej do smażenia surówka mix PRZYGOTOWANIE Filety opłukać pod bieżącą wodą, dobrze osuszyć na […]