1. Z Australista zdejmij skórę i podziel na kawałki. Dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny.
2. Rybę wraz z gałązkami koperku i tymianku rozłóż na pergaminie. Delikatnie zawiń.
3. Zawiniętego w pergamin Australisa gotuj na parze pod przykryciem przez około 6 minut.
4. Z masła i mąki zrób jasną zasmażkę. Powoli dodawaj mleko stale mieszając. Dopraw solą i pieprzem.
Sposób przygotowania
5. Pokrojoną w krążki szalotkę smaż kilka minut. Następnie dodaj cienko pokrojony koper włoski oraz miód.
6. Smaż całość kilka minut, a następnie dolej wino i 5 minut potem wywar z kurczaka. Gotuj aż zmiękną warzywa. Całość dodaj do białego sosu i dopraw.
7. Pieczarki i pomidory przekrój na pół i wrzuć na patelnię z rozgrzaną oliwą. Bazylię drobno posiekaj.
8. Smażące się pomidory i pieczarki dopraw solą i pieprzem oraz posiekaną bazylią. Na talerzu rozłóż rybę, nałóż sos i danie udekoruj warzywami z bazylią.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaPolityka prywatności