Burger z grillowanym stekiem z tuńczyka

Jeśli spróbowałeś, oceń przepis

Składniki

  • 2 steki z tuńczyka marki Abramczyk
  • 1 bakłażan
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • szczypta pieprzu białego
  • sól
  • 2 łyżki masła
  • Kilka gałązek posiekanej natki pietruszki
  • 2 bułki do burgerów
  • Awokado
  • Zielony ogórek
  • Mix ulubionych kiełków (np. brokuł, lucerna, rzodkiewka)

Przygotowanie

  1. Steki z tuńczyka, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
  2. Sos sojowy, sok z limonki, oliwę, ocet oraz imbir, sól i pieprz dokładnie ze sobą mieszamy.
  3. Przygotowaną marynatą nacieramy steki.
  4. Odstawiamy na ok. 30 minut do lodówki.
  5. Zamarynowane steki grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony.
  6. Masło, czosnek sól i natkę łączymy ze sobą delikatnie mieszając.
  7. Awokado, ogórka kroimy na cienkie plasterki.
  8. Bułkę kroimy na pół i grillujemy przez chwilkę na grillu aby była ciepła.
  9. Podpieczone bułki smarujemy czosnkowym masłem.
  10. Układamy grillowanego tuńczyka oraz warzywa.

Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie


PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)

Share This