START
O nas
O nas
Historia
Abramczyk Team
Certyfikaty i wyróżnienia
Kariera
Środowisko
PO RYBY 2014-2020
Informacja o realizowanej strategii podatkowej
Polityka prywatności
Nasze produkty
Nasze najpopularniejsze gatunki
Ryby mrożone
Ryby schłodzone
Owoce morza
Produkty panierowane
Dania gotowe
Nasze przepisy
WSZYSTKO O RYBACH
Jesiotr – król ryb z długą historią i tradycją w polskiej kuchni
Ryby a ciąża — znaczenie ryb w kontekście zdrowia mamy i dziecka
Ryby słodkowodne czy morskie – których warto jeść więcej?
Dlaczego dzieci nie chcą jeść ryb i jak to naprawić?
Znaczenie ryb w profilaktyce chorób kardiologicznych
Łosoś – dlaczego warto go włączyć do diety?
Ryby chude – niezastąpione wsparcie w walce z niestrawnością
Ryby mrożone — czy są tak samo wartościowe jak świeże?
Ryba – z czym to się je? Czyli z jakimi dodatkami serwować potrawy rybne
Wszystko co warto wiedzieć o tuńczyku
Flądra – przydenny mieszkaniec Bałtyku
Nie tylko ryba – czyli owoce morza idealne na obiad
Dieta ichtiwegetariańska – pomysły na urozmaicenie jadłospisu
Jedz ryby, by żyć dłużej!
Naukowo udowodnione – ryby w diecie są niezastąpione
Renesans ryby mrożonej
Znaczenie ryb w żywieniu dzieci
Rozsmakuj się w rybie, a nie… w chemii!!!
Z morza na talerz – 3 sposoby przetwarzania ryb
Tajemnica pysznej ryby: minimum glazury, maksimum smaku
Ryba po grecku w nowej odsłonie
Aktualności
Kontakt
Cukinia faszerowana dorszem
Start
/
Nasze przepisy
/
Cukinia faszerowana dorszem
Jeśli spróbowałeś, oceń przepis
Składniki
2 opakowania filetów z dorsza czarnego marki ABRAMCZYK
6 okrągłych cukinii
2 serki typu Mozzarella pokrojone w kostkę
4 łyżki śmietany 18%
1 łyżka soku z limonki
150 g ryżu jaśminowego
Kilka posiekanych suszonych pomidorków
1 drobno posiekana cebulka
2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
2 łyżki posiekanego koperku
Zioła prowansalskie, kurkuma, sól i pieprz
Oliwa z oliwek
2 łyżeczki masła
Przygotowanie
Dorsza rozmrażamy, płuczemy , osuszamy papierowym ręcznikiem.
Kroimy na kawałeczki.
Gotujemy ryż wg standardowej instrukcji.
Na sporej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy cebulkę.
Następnie dodajemy ugotowany ryż i doprawiamy kurkumą.
Gdy ryż się zabarwi dodajemy rybę, pomidorki, masło, czosnek, śmietanę i sok z limonki.
Doprawiamy do smaku solą pieprzem i ziołami.
Całość przesmażamy przez ok. 4 -5 minut, a następnie odstawiamy by wystygło.
Cukinie myjemy i odcinamy wierzchołki
Za pomocą łyżeczki wydrążamy środek i puste cukinie wypełniamy wysmażonym farszem i serkiem mozarella i koperkiem.
Cukinie ustawiamy w naczyniu do pieczenia i przykrywamy odciętymi wierzchołkami.
Pieczemy w temperaturze 180° przez około 30-40 minut
Więcej przepisów na doskonałe dania z dorsza
Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)
450 g
700 g
Dorsz
Filety bez skóry
START
O nas
O nas
Historia
Abramczyk Team
Certyfikaty i wyróżnienia
Kariera
Środowisko
PO RYBY 2014-2020
Informacja o realizowanej strategii podatkowej
Polityka prywatności
Nasze produkty
Nasze najpopularniejsze gatunki
Ryby mrożone
Ryby schłodzone
Owoce morza
Produkty panierowane
Dania gotowe
Nasze przepisy
WSZYSTKO O RYBACH
Jesiotr – król ryb z długą historią i tradycją w polskiej kuchni
Ryby a ciąża — znaczenie ryb w kontekście zdrowia mamy i dziecka
Ryby słodkowodne czy morskie – których warto jeść więcej?
Dlaczego dzieci nie chcą jeść ryb i jak to naprawić?
Znaczenie ryb w profilaktyce chorób kardiologicznych
Łosoś – dlaczego warto go włączyć do diety?
Ryby chude – niezastąpione wsparcie w walce z niestrawnością
Ryby mrożone — czy są tak samo wartościowe jak świeże?
Ryba – z czym to się je? Czyli z jakimi dodatkami serwować potrawy rybne
Wszystko co warto wiedzieć o tuńczyku
Flądra – przydenny mieszkaniec Bałtyku
Nie tylko ryba – czyli owoce morza idealne na obiad
Dieta ichtiwegetariańska – pomysły na urozmaicenie jadłospisu
Jedz ryby, by żyć dłużej!
Naukowo udowodnione – ryby w diecie są niezastąpione
Renesans ryby mrożonej
Znaczenie ryb w żywieniu dzieci
Rozsmakuj się w rybie, a nie… w chemii!!!
Z morza na talerz – 3 sposoby przetwarzania ryb
Tajemnica pysznej ryby: minimum glazury, maksimum smaku
Ryba po grecku w nowej odsłonie
Aktualności
Kontakt
Share This
Facebook