Kuchnia śródziemnomorska słynie ze swojego minimalizmu. Nie chodzi w niej o ilość, lecz o jakość używanych składników. Dziki łosoś pacyficzny z przepisu od firmy Abramczyk to zatem idealna propozycja dla miłośników potraw włoskich. Do jego przyrządzenia potrzebujesz zaledwie kilku składników!
Dziki łosoś pacyficzny z naszego przepisu serwowany jest z cytrynowym rigatoni z dodatkiem kluczowych w kuchni śródziemnomorskiej ziół. Mowa tutaj oczywiście o bazylii, oregano i natce pietruszki. Warto sięgnąć po świeże zioła, które podkreślą wyjątkowy aromat łososia pacyficznego mrożonego od razu po złowieniu. Kluczowy jest tutaj także wybór odpowiedniego makaronu. Nie bez powodu zdecydowaliśmy się na rigatoni – grubszy odpowiednik powszechnie znanego penne. Makaron ten posiada charakterystyczne prążki, co umożliwia dokładne pokrycie go sosem. Ten natomiast bazuje na soku i skórce z cytryny, kremowej śmietance oraz parmezanie. Dziki łosoś pacyficzny według naszego przepisu to pomysł na szybki, pożywny, a przede wszystkim smaczny obiad dla całej rodziny. Świetnie smakuje również z chrupiącym chlebkiem pita!
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)