Dziki Pacyficzny Łosoś z cytrynowym rigatoni z ziołami

SKŁADNIKI

  • Dziki łosoś Pacyficzny marki ABRAMCZYK
  • 70 gram makaronu rigatoni
  • 3 łyżki oliwy – Sok i skórka z ½ cytryny
  • 1 łyżka masła – 2 łyżki śmietany kremówki
  • 1 łyżka posiekanych ziół: bazylia, natka, oregano, koperek
  • 20 g parmezanu
  • Sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE

  1. Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu
  2. Łososia wyjmujemy z lodówki (przynajmniej pół godz. przed przyrządzeniem)
  3. Doprawiamy solą oraz pieprzem
  4. Smażymy starannie z obu stron – ok. 5 min. Od strony skóry i ok. 3 min. Od strony mięsa.
  5. Aby ryba zachowała swój naturalny kształt i aby skóra została równomiernie przypieczona i stała się chrupiąca, dociskamy ją nieznacznie do patelni.
  6. Na oddzielną patelnię wlewamy oliwę oraz śmietanę i dodajemy makaron.
  7. Podgrzewamy na średnim ogniu, dokładając skórkę ora sok z cytryny i masło.
  8. Dodajemy makaron i redukujemy przez ok. 1 min.
  9. Doprawiamy ziołami oraz solą i pieprzem do smaku

Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie


PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)

PolishEnglish
Share This