Farfalle to jeden z najstarszych rodzajów włoskich makaronów. Wyróżnia się charakterystycznym kształtem, który porównuje się do motyli lub wachlarzy. Ta pasta świetnie komponuje się z aromatycznymi sosami i delikatnymi mięsami. Makaron farfalle z łososiem według przepisu Abramczyk to zatem świetna propozycja dla smakoszy śródziemnomorskiej kuchni! Gęsty sos śmietanowy, otulający kawałki ryby, łączy w sobie pikantność świeżo mielonego pieprzu, gorzkawy aromat gałki muszkatołowej i słony posmak sera grana padano. Podstawą wyjątkowego smaku makaronu farfalle z łososiem jest również połączenie zeszklonego czosnku i podsmażonej szalotki. Jesteśmy przekonani, że przepis ten na stałe zagości w menu zabieganych miłośników włoskiej kuchni. Makaron farfalle z łososiem przygotowuje się w zaledwie kilkanaście minut.
„”
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)