START
O nas
O nas
Historia
Abramczyk Team
Certyfikaty i wyróżnienia
Kariera
Środowisko
PO RYBY 2014-2020
Polityka prywatności
Nasze produkty
Nasze najpopularniejsze gatunki
Ryby mrożone
Ryby schłodzone
Owoce morza
Produkty panierowane
Dania gotowe
Nasze przepisy
WSZYSTKO O RYBACH
Nie tylko ryba – czyli owoce morza idealne na obiad
Dieta ichtiwegetariańska – pomysły na urozmaicenie jadłospisu
Jedz ryby, by żyć dłużej!
Naukowo udowodnione – ryby w diecie są niezastąpione
Renesans ryby mrożonej
Znaczenie ryb w żywieniu dzieci
Rozsmakuj się w rybie, a nie… w chemii!!!
Z morza na talerz – 3 sposoby przetwarzania ryb
Tajemnica pysznej ryby: minimum glazury, maksimum smaku
Ryba po grecku w nowej odsłonie
Aktualności
Kontakt
Fish & chips
Start
/
Nasze przepisy
/
Fish & chips
Jeśli spróbowałeś, oceń przepis
Składniki
1 opakowanie mrożonego dorsza marki ABRAMCZYK
1 jajko
Pół szklanki zimnego piwa
1 szklanka mąki pszennej
Cytrynka
1 opakowanie mrożonych frytek
Olej do smażenia
Przygotowanie
Dorsza rozmrażamy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Jeśli lubicie małe kawałki ryby możecie pociąć filety na mniejsze kawałeczki.
Mąkę (3/4 szklanki), piwo i jajko mieszamy ze sobą, aż powstanie gęste ciasto – należy je przyprawić solą i pieprzem.
Rozgrzewamy tłuszcz na patelni
Rybę przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w pozostałej mące.
Następnie zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanej patelni, aż do uzyskania pięknego złotego koloru.
Frytki przyrządzamy wg instrukcji na opakowaniu. Jeśli zależy nam na wersji bardziej light proponujemy upiec je w piekarniku.
Usmażoną rybę podajemy z frytkami skropioną delikatnie sokiem z cytryny
Więcej przepisów na doskonałe dania z dorsza
Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)
450 g
700 g
Dorsz atlantycki
Filety bez skóry
START
O nas
O nas
Historia
Abramczyk Team
Certyfikaty i wyróżnienia
Kariera
Środowisko
PO RYBY 2014-2020
Polityka prywatności
Nasze produkty
Nasze najpopularniejsze gatunki
Ryby mrożone
Ryby schłodzone
Owoce morza
Produkty panierowane
Dania gotowe
Nasze przepisy
WSZYSTKO O RYBACH
Nie tylko ryba – czyli owoce morza idealne na obiad
Dieta ichtiwegetariańska – pomysły na urozmaicenie jadłospisu
Jedz ryby, by żyć dłużej!
Naukowo udowodnione – ryby w diecie są niezastąpione
Renesans ryby mrożonej
Znaczenie ryb w żywieniu dzieci
Rozsmakuj się w rybie, a nie… w chemii!!!
Z morza na talerz – 3 sposoby przetwarzania ryb
Tajemnica pysznej ryby: minimum glazury, maksimum smaku
Ryba po grecku w nowej odsłonie
Aktualności
Kontakt
Share This
Facebook