Fish and chips to najpopularniejsze danie kuchni brytyjskiej. Jest to nic innego, jak smażona w cieście ryba z dodatkiem chrupiących frytek. Fish and chips jest powszechnie serwowane w budkach, które można znaleźć niemal na każdej ulicy w Londynie. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby przygotować tę wyjątkową potrawę w domu! Prezentujemy nasz przepis na fish and chips. Aż chce się powiedzieć: “so yummy”, prawda?
Do fish and chips według naszego przepisu potrzebujemy mrożonego dorsza. Ciasto do smażenia natomiast powstaje z mąki pszennej, jajka i… zimnego piwa. Dodaje ono daniu wyjątkowej, charakterystycznej goryczy. Przełamuje ją sok z cytryny, którym kropimy rybę już po jej przyrządzeniu. Skoro jest już fish, to pora na chips – możesz użyć zarówno kupnych, jak i tych przygotowanych samodzielnie. Wolisz frytki z batatów? W tej potrawie sprawdzą się równie świetnie, co te ziemniaczane. Fish and chips możesz zaserwować z ulubionym sosem. Świetnie sprawdzi się tutaj barbecue, śmietanowy lub tradycyjny keczup.
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)