Karmazyn to ryba, która w Polsce nadal pozostaje swego rodzaju nowinką. Tymczasem okazuje się, że sposobów na jej przyrządzenie jest znacznie więcej, niż mogłoby się wydawać! Co powiecie na prawdziwie staropolską wersję fileta z karmazyna z patelni, czyli z dodatkiem aksamitnej śmietanki i świeżego pora? Zapraszamy do zapoznania się z przepisem od firmy Abramczyk!
Do wykonania tego przepisu potrzebny będzie filet karmazyna ze skórą. Te od firmy Abramczyk zostały poddane procesowi mrożenia od razu po złowieniu, dlatego zachowują one swój wyjątkowy smak i aromat. Sos do fileta z karmazyna z patelni zostanie wykonany ze śmietanki 30%, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, świeżo zmielonego pieprzu i białej części pora. Warzywo to doda odrobiny pikantności całemu daniu. Śmietanka natomiast idealnie podkreśli kruchość mięsa karmazyna. Jest to niezwykle proste danie, które świetnie smakuje zarówno solo, jak i z dodatkiem w postaci ziemniaczanego puree lub gotowanych warzyw. Nasz przepis na filet z karmazyna z patelni to tradycyjny sposób na podanie egzotycznej ryby!
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)