START
O nas
O nas
Historia
Abramczyk Team
Certyfikaty i wyróżnienia
Kariera
Środowisko
PO RYBY 2014-2020
Polityka prywatności
Nasze produkty
Nasze najpopularniejsze gatunki
Ryby mrożone
Ryby schłodzone
Owoce morza
Produkty panierowane
Dania gotowe
Nasze przepisy
WSZYSTKO O RYBACH
Nie tylko ryba – czyli owoce morza idealne na obiad
Dieta ichtiwegetariańska – pomysły na urozmaicenie jadłospisu
Jedz ryby, by żyć dłużej!
Naukowo udowodnione – ryby w diecie są niezastąpione
Renesans ryby mrożonej
Znaczenie ryb w żywieniu dzieci
Rozsmakuj się w rybie, a nie… w chemii!!!
Z morza na talerz – 3 sposoby przetwarzania ryb
Tajemnica pysznej ryby: minimum glazury, maksimum smaku
Ryba po grecku w nowej odsłonie
Aktualności
Kontakt
Kotleciki z morszczuka
Start
/
Nasze przepisy
/
Kotleciki z morszczuka
Jeśli spróbowałeś, oceń przepis
Składniki
1 opakowanie morszczuka argentyńskiego marki Abramczyk (ok. 500 g)
Kasza kuskus ok. 75 g
Bulion warzywny do zalania kaszy
4-5 suszonych pomidorów
3 łyżki przecieru pomidorowego
Przyprawa do ryb
Bułka tarta
Sól i pieprz
Przygotowanie
Morszczuka rozmrażamy, płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem..
Filety kroimy na małe kawałki.
Kaszę kuskus zalewamy bulionem.
Odstawiamy aby napęczniała.
Rybę, kuskus, pomidory blendujemy, tak aby utworzyły jednolita masę.
Do masy dodajemy przecier pomidorowy.
Dodajemy koperek, przyprawy oraz odrobinę bułki tartej. Całość dokładnie mieszamy.
Z przygotowanej masy formujemy kotleciki
Układamy w wysmarowanym oliwą z oliwek naczyniu żaroodpornym.
Kotleciki pieczemy łącznie ok. 20 minut w piekarniku w temperaturze ok. 180 stopni.
Po około 10 minutach pieczenia kotleciki przekręcamy na drugą stronę
Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)
500 g
842 g
850 g
900 g
1000 g
Morszczuk argentyński
Filety bez skóry
START
O nas
O nas
Historia
Abramczyk Team
Certyfikaty i wyróżnienia
Kariera
Środowisko
PO RYBY 2014-2020
Polityka prywatności
Nasze produkty
Nasze najpopularniejsze gatunki
Ryby mrożone
Ryby schłodzone
Owoce morza
Produkty panierowane
Dania gotowe
Nasze przepisy
WSZYSTKO O RYBACH
Nie tylko ryba – czyli owoce morza idealne na obiad
Dieta ichtiwegetariańska – pomysły na urozmaicenie jadłospisu
Jedz ryby, by żyć dłużej!
Naukowo udowodnione – ryby w diecie są niezastąpione
Renesans ryby mrożonej
Znaczenie ryb w żywieniu dzieci
Rozsmakuj się w rybie, a nie… w chemii!!!
Z morza na talerz – 3 sposoby przetwarzania ryb
Tajemnica pysznej ryby: minimum glazury, maksimum smaku
Ryba po grecku w nowej odsłonie
Aktualności
Kontakt
Share This
Facebook