Kotlety mielone to tradycyjny obiad niedzielny, często podawane na zmianę ze schabowymi. Dzisiaj prezentujemy ich rybną alternatywę! Kotleciki z morszczuka prosto z piekarnika z pewnością urozmaicą posiłek jedzony w rodzinnym gronie. Do ich przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników i ulubionych przypraw.
Masa na kotleciki powstaje przede wszystkim z mięsa morszczuka argentyńskiego. Do jej zagęszczenia sięgniemy po kaszę kuskus, która świetnie nadaje się do różnego rodzaju farszów. W kotlecikach z morszczuka argentyńskiego według przepisu firmy Abramczyk znajdują się także suszone pomidory. Dodadzą one potrawie wyjątkowego śródziemnomorskiego charakteru. Koncentrat pomidorowy natomiast sprawia, że kotleciki z morszczuka z piekarnika posiadają delikatną słodycz grzejących się w słońcu pomidorów. Jeśli przygotowujesz to danie wiosną lub latem, sięgnij również po świeże zioła takie jak natka pietruszki i koperek! Kotleciki z morszczuka świetnie smakują zarówno solo, jak i z dodatkiem świeżych ziemniaków lub kaszy.
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)