Kotleciki z morszczuka

SKŁADNIKI

  • 1 opakowanie morszczuka argentyńskiego marki Abramczyk (ok. 500 g)
  • Kasza kuskus ok. 75 g
  • Bulion warzywny do zalania kaszy
  • 4-5 suszonych pomidorów
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • Przyprawa do ryb
  • Bułka tarta
  • Sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE

  1. Morszczuka rozmrażamy, płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem..
  2. Filety kroimy na małe kawałki.
  3. Kaszę kuskus zalewamy bulionem.
  4. Odstawiamy aby napęczniała.
  5. Rybę, kuskus, pomidory blendujemy, tak aby utworzyły jednolita masę.
  6. Do masy dodajemy przecier pomidorowy.
  7. Dodajemy koperek, przyprawy oraz odrobinę bułki tartej. Całość dokładnie mieszamy.
  8. Z przygotowanej masy formujemy kotleciki
  9. Układamy w wysmarowanym oliwą z oliwek naczyniu żaroodpornym.
  10. Kotleciki pieczemy łącznie ok. 20 minut w piekarniku w temperaturze ok. 180 stopni.
  11. Po około 10 minutach pieczenia kotleciki przekręcamy na drugą stronę

Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie


PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)

PolishEnglish
Share This