Krewetki z guacamole

SKŁADNIKI

  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 szalotki
  • garść swieżej kolendry
  • sok z 1/2 limonki
  • sól morska
  • świeżo zmielony pieprz ziołowy
  • oliwa z oliwek

PRZYGOTOWANIE

  1. Krewetki dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
  2. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło i delikatnie podsmażamy czosnek.
  3. Patelnię odstawiamy z ognia, dorzucając posiekane liście pietruszki.
  4. Osuszone krewetki przekładamy na patelnię i zamaczamy w mieszaninie czosnkowo-maślanej.
  5. Doprawiamy solą i pieprzem.
  6. Pozostawiamy na ok. 45 minut, aż krewetki nasiąkną smakiem.
  7. Po upływie określonego czasu smażymy po 1 minucie z każdej strony.
  8. Podajemy od razu z bagietką i świeżym guacamole.

PRZYGOTOWANIE GUACAMOLE

  1. Widelcem miksujemy obrane awokado i skrapiamy sokiem z limonki.
  2. Szalotkę siekamy na drobno.
  3. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.
  4. Dodajemy kilka kropel oliwy, mieszamy i posypujemy kolendrą

Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie


PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)

PolishEnglish
Share This