Kulki z dorsza po tajsku

  • Start
  • /
  • „”

  • /
  • Kulki z dorsza po tajsku

SKŁADNIKI

  • 500 g dorsza czarnego marki Abramczyk
  • 1 posiekana papryczka chilli
  • 1 limonka
  • 3 posiekane cebulki dymki
  • 2 łyżki posiekanej świeżej mięty
  • 3 łyżki posiekanej świeżej kolendry
  • Olej kokosowy do smażenia
  • Sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE

  1. Dorsza rozmrażamy, płuczemy pod bieżąca wodą i osuszamy.
  2. Następnie kroimy na kawałki.
  3. Wyparzamy limonkę we wrzątku, ścieramy z nich skórkę i wyciskamy sok.
  4. W blenderze łączymy ze sobą: papryczkę, cebulkę, skórkę.
  5. Blendujemy na gładka masę, dodajemy kawałki dorsza, doprawiamy sola i pieprzem i blendujemy do uzyskania jednolitej pasty.
  6. Z powstałej masy formujemy, jednakowej wielkości małe kuleczki, na patelni rozgrzewamy olej.
  7. Smażymy kulki na mocno rozgrzanym oleju na średnim ogniu obracając, aż staną się lekko złociste.
  8. Usmażone kulki wkładamy do ciepłego piekarnika.

Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie


PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)

PolishEnglish
Share This