Jesteś fanem kuchni indyjskiej? Poczuj się jak w dubajskiej restauracji z naszym przepisem na łososia z truskawkowym chutney! Jest to świetny pomysł na orientalny, a przy tym pełnowartościowy obiad, który zachwyci wszystkich domowników. Łosoś pieczony marynowany w aromatycznych przyprawach wręcz rozpływa się w ustach przy każdym kęsie. Z kolei słodki truskawkowy chutney – czyli gęsty sos na bazie octu winnego – dodaje daniu orzeźwiającej słodyczy. Nasz przepis na przepis na łososia z piekarnika po indyjsku jest szybki i wymaga jedynie sięgnięcia po kilka podstawowych orientalnych przypraw. Z nimi wyczarujesz wyjątkowe danie, które na długo zapadnie w pamięci Twoich gości. Dziki łosoś z Alaski z truskawkowym chutney według przepisu od Abramczyk może być serwowany z chrupiącym chlebkiem pita lub naan. Chcesz spróbować innych kuchni? Więcej sposobów na zaserwowanie łososia znajdziesz w naszych przepisach!
PRZYGOTOWANIE CHUTNEY Z TRUSKAWEK
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)