Mintaj to jedna z najczęściej spożywanych ryb w Polsce. Swoją popularność zawdzięcza nie tylko dużej dostępności, ale też niezwykle smakowitemu mięsu. Jest ono bardzo delikatne i kruche, dzięki czemu świetnie komponuje się z wytrawnymi, gęstymi sosami. A co powiesz na obiad w indyjskich klimatach? Mintaj smażony w sosie curry z puszystym ryżem jaśminowym według naszego przepisu z pewnością zabierze Twoje zmysły w podróż po południowo-wschodniej Azji.
Do przygotowania tego dania potrzebujesz kilka charakterystycznych dla kuchni indyjskiej produktów. Dzięki nim mintaj smażony nabierze wyjątkowego, korzennego aromatu. Dodatek mleka kokosowego sprawi, że sos curry będzie miał idealną, aksamitną konsystencję. Czerwona papryka i świeży pomidor malinowy dodadzą potrawie wyjątkowej słodyczy, charakterystycznej dla potraw ze wschodniej Azji. Mintaj smażony w sosie curry świetnie komponuje się z delikatnie miodowym ryżem jaśminowym. Możesz jednak wymienić go na inny, np. klasyczny biały lub paraboliczny.
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)