Mintaj zapiekany z ziemniaczkami

  • Start
  • /
  • „”

  • /
  • Mintaj zapiekany z ziemniaczkami

SKŁADNIKI

  • 500g filetów z Mintaja marki Abramczyk
  • Około 1kg ziemniaków
  • 12 pomidorków koktajlowych
  • 4 łyżki posiekanej bazylii
  • 4 łyżki soku z limonki
  • 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
  • Sól i pieprz do smaku
  • Oliwa z oliwek

PRZYGOTOWANIE

  1. Filety mintaja rozmrażamy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
  2. 1-2 łyżki oliwy mieszamy z czosnkiem, sokiem z limonki i bazylią, powstałą pasta nacieramy filety.
  3. Następnie układamy na dnie żaroodpornego naczynia posmarowanego oliwą.
  4. Na rybie układamy pokrojone pomidorki.
  5. Całość pieczemy ok. 30 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku.
  6. Rybkę serwujemy z pieczonymi w piekarniku ziemniaczkami.

Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie


PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)

PolishEnglish
Share This