Miruna pieczona z masłem ziołowym i sałatką z ziemniaków, fasolki i kaparów

  • Start
  • /
  • /
  • Miruna pieczona z masłem ziołowym i sałatką z ziemniaków, fasolki i kaparów

SKŁADNIKI

  • superfilet z Miruny
  • 2 łyżki masła
  • skórka otarta z cytryny
  • ½ łyżeczki rozmarynu
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • ok. 250 g młodych (malutkich!) ziemniaków
  • 150 g żółtej lub zielonej fasolki szparagowej
  • kapary
  • 2 łyżki koperku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego (może być owocowy)
  • ½ łyżeczki miodu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE

  1. Filety osusz ręcznikiem papierowym.
  2. Miękkie masło połącz ze skórką cytrynową i rozmarynem.
  3. Opcjonalnie zawiń w folię spożywczą i wstaw na minimum kwadrans do lodówki/zamrażalnika.
  4. Rybę przypraw, ułóż na patelni lub blasze wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu połóż porcje masła, piecz ok. 10 minut w temp. 180 o C.
  5. Ziemniaki dokładnie umyj, ugotuj w mundurkach, przepołów.
  6. Fasolkę oczyść, pokrój, ugotuj ‘al dente’. Dodaj kapary ze słoika.
  7. Jeszcze ciepłe ziemniaki połącz z pozostałymi warzywami i koperkiem.
  8. Przygotuj dressing – wymieszaj ocet balsamiczny z oliwą, miodem i musztardą. Przypraw do smaku.
  9. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie


PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)

PolishEnglish
Share This