START
O nas
O nas
Historia
Abramczyk Team
Certyfikaty i wyróżnienia
Kariera
Środowisko
PO RYBY 2014-2020
Polityka prywatności
Nasze produkty
Nasze najpopularniejsze gatunki
Ryby mrożone
Ryby schłodzone
Owoce morza
Produkty panierowane
Dania gotowe
Nasze przepisy
WSZYSTKO O RYBACH
Nie tylko ryba – czyli owoce morza idealne na obiad
Dieta ichtiwegetariańska – pomysły na urozmaicenie jadłospisu
Jedz ryby, by żyć dłużej!
Naukowo udowodnione – ryby w diecie są niezastąpione
Renesans ryby mrożonej
Znaczenie ryb w żywieniu dzieci
Rozsmakuj się w rybie, a nie… w chemii!!!
Z morza na talerz – 3 sposoby przetwarzania ryb
Tajemnica pysznej ryby: minimum glazury, maksimum smaku
Ryba po grecku w nowej odsłonie
Aktualności
Kontakt
Miruna pieczona z masłem ziołowym i sałatką z ziemniaków, fasolki i kaparów
Start
/
Przepisy
/
Miruna pieczona z...
Jeśli spróbowałeś, oceń przepis
Składniki
superfilet z Miruny
2 łyżki masła
skórka otarta z cytryny
½ łyżeczki rozmarynu
1 łyżka natki pietruszki
ok. 250 g młodych (malutkich!) ziemniaków
150 g żółtej lub zielonej fasolki szparagowej
kapary
2 łyżki koperku
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka octu balsamicznego (może być owocowy)
½ łyżeczki miodu
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz
Przygotowanie
Filety osusz ręcznikiem papierowym.
Miękkie masło połącz ze skórką cytrynową i rozmarynem.
Opcjonalnie zawiń w folię spożywczą i wstaw na minimum kwadrans do lodówki/zamrażalnika.
Rybę przypraw, ułóż na patelni lub blasze wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu połóż porcje masła, piecz ok. 10 minut w temp. 180 o C.
Ziemniaki dokładnie umyj, ugotuj w mundurkach, przepołów.
Fasolkę oczyść, pokrój, ugotuj ‘al dente’. Dodaj kapary ze słoika.
Jeszcze ciepłe ziemniaki połącz z pozostałymi warzywami i koperkiem.
Przygotuj dressing – wymieszaj ocet balsamiczny z oliwą, miodem i musztardą. Przypraw do smaku.
Podawaj zaraz po przygotowaniu.
Więcej przepisów na doskonałe dania z miruny
Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)
waga zmienna
Miruna nowozelandzka
superfilet
START
O nas
O nas
Historia
Abramczyk Team
Certyfikaty i wyróżnienia
Kariera
Środowisko
PO RYBY 2014-2020
Polityka prywatności
Nasze produkty
Nasze najpopularniejsze gatunki
Ryby mrożone
Ryby schłodzone
Owoce morza
Produkty panierowane
Dania gotowe
Nasze przepisy
WSZYSTKO O RYBACH
Nie tylko ryba – czyli owoce morza idealne na obiad
Dieta ichtiwegetariańska – pomysły na urozmaicenie jadłospisu
Jedz ryby, by żyć dłużej!
Naukowo udowodnione – ryby w diecie są niezastąpione
Renesans ryby mrożonej
Znaczenie ryb w żywieniu dzieci
Rozsmakuj się w rybie, a nie… w chemii!!!
Z morza na talerz – 3 sposoby przetwarzania ryb
Tajemnica pysznej ryby: minimum glazury, maksimum smaku
Ryba po grecku w nowej odsłonie
Aktualności
Kontakt
Share This
Facebook