Miruna zapiekana w serze

3.3/5 - (ilość głosów: 24)

Składniki

  • 1 opakowanie filetów z miruny
  • łyżka stołowa masła lub margaryny
  • 1 mała cebula drobno pokrojona
  • 100 ml wody
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • tarty żółty ser
  • śmietana
  • natka pietruszki

Przygotowanie

  1. Filety umyć, oczyścić i dobrze osuszyć.
  2. Masło albo margarynę roztopić w garnku i krótko dusić cebulę.
  3. Dodać wodę i krótko odparować.
  4. Przyprawić, włożyć filety i gotować 3-4 min.
  5. Następnie wyjąć z garnka i dobrze odsączyć.
  6. Wymieszać śmietanę z rosołem i odparować aż zastygnie.
  7. W razie potrzeby dodać sól, pieprz i sok z cytryny do smaku.
  8. Filety położyć w żaroodpornym naczyniu, podlać rosołem i posypać tartym serem.
  9. Następnie zapiec w opiekaczu aż ser stanie się żółto-brązowy.
  10. Udekorować drobno posiekaną natką pietruszki

Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie


PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)

PolishEnglish
Share This