300 g mrożonego, rozdrobnionego szpinaku 4 ząbki czosnku
1 łyżeczka oregano
2 łyżki sezamy
1 jajko
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
1. Rybę rozmrażamy i osuszamy delikatnie ręcznikiem papierowym. Na patelnię przekładamy mrożony szpinak i podgrzewamy do momentu jego rozmrożenia.
2. Do szpinaku dodajemy przeciśnięte ząbki czosnku oraz oregano. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podgrzewamy przez 4 minuty, a następnie odstawiamy do przestudzenia.
3. Arkusz ciasta francuskiego rozwijamy i kroimy na 3 prostokąty. Na połowę każdego przekładamy szpinak. Rozprowadzamy go równo, zostawiając kilka centymetrów wolnych boków. Rybę układamy na środku rozłożonego szpinaku.
4. Rybę nakrywamy ciastem. Boki dociskamy widelcem, a całość smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy przez ok. 30 minut w 200 stopniach.
Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie