MORSZCZUK OTULONY SZPINAKIEM W CIEŚCIE FRANCUSKIM
SKŁADNIKI:
- 3 sztuki kostki z morszczuka Abramczyk
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 300 g mrożonego, rozdrobnionego szpinaku 4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka oregano
- 2 łyżki sezamy
- 1 jajko
- Sól i pieprz do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Rybę rozmrażamy i osuszamy delikatnie ręcznikiem papierowym. Na patelnię przekładamy mrożony szpinak i podgrzewamy do momentu jego rozmrożenia.
![](https://abramczyk.pl/wp-content/uploads/2024/03/image-88.jpeg)
2. Do szpinaku dodajemy przeciśnięte ząbki czosnku oraz oregano. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podgrzewamy przez 4 minuty, a następnie odstawiamy do przestudzenia.
![](https://abramczyk.pl/wp-content/uploads/2024/03/image-89.jpeg)
3. Arkusz ciasta francuskiego rozwijamy i kroimy na 3 prostokąty. Na połowę każdego przekładamy szpinak. Rozprowadzamy go równo, zostawiając kilka centymetrów wolnych boków. Rybę układamy na środku rozłożonego szpinaku.
![](https://abramczyk.pl/wp-content/uploads/2024/03/image-90.jpeg)
4. Rybę nakrywamy ciastem. Boki dociskamy widelcem, a całość smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy przez ok. 30 minut w 200 stopniach.
![](https://abramczyk.pl/wp-content/uploads/2024/03/image-91.jpeg)
WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW, ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE
![](https://abramczyk.pl/wp-content/uploads/2023/07/ico01.png)
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
![](https://abramczyk.pl/wp-content/uploads/2023/07/ico01-karuzla.png)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)