MORSZCZUK OTULONY SZPINAKIEM W CIEŚCIE FRANCUSKIM

5/5

SKŁADNIKI:

  • 3 sztuki kostki z morszczuka Abramczyk
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 300 g mrożonego, rozdrobnionego szpinaku 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka oregano
  • 2 łyżki sezamy
  • 1 jajko
  • Sól i pieprz do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Rybę rozmrażamy i osuszamy delikatnie ręcznikiem papierowym. Na patelnię przekładamy mrożony szpinak i podgrzewamy do momentu jego rozmrożenia.

2. Do szpinaku dodajemy przeciśnięte ząbki czosnku oraz oregano. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podgrzewamy przez 4 minuty, a następnie odstawiamy do przestudzenia.

3. Arkusz ciasta francuskiego rozwijamy i kroimy na 3 prostokąty. Na połowę każdego przekładamy szpinak. Rozprowadzamy go równo, zostawiając kilka centymetrów wolnych boków. Rybę układamy na środku rozłożonego szpinaku.

4. Rybę nakrywamy ciastem. Boki dociskamy widelcem, a całość smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy przez ok. 30 minut w 200 stopniach.

WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW, ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE

PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)