Morszczuk w panierce

Jeśli spróbowałeś, oceń przepis

Składniki

  • 1 opakowanie morszczuka argentyńskiego marki Abramczyk
  • sok z limonki
  • mielona gałka muszkatołowa
  • mielona trawa cytrynowa
  • mąka pszenna
  • bułka tarta (drobna)
  • 2 jaja
  • olej ryżowy do smażenia
  • sól oraz pieprz cytrynowy

Przygotowanie

  1. Filety rozmrażamy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
  2. Tak przygotowane przyprawiamy solą, pieprzem, gałką oraz trawą cytrynową.
  3. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
  4. Mąkę, bułkę wysypujemy do dwóch miseczek.
  5. Do trzeciej miseczki wbijamy jajka i roztrzepujemy je widelcem.
  6. Na patelni rozgrzewamy olej.
  7. Każdy filet panierujemy najpierw w mące, później w jajku, a na koniec w bułce tartej.
  8. Smażymy na złocisty kolor.

Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie


PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)

Share This