START
O nas
O nas
Historia
Abramczyk Team
Certyfikaty i wyróżnienia
Kariera
Środowisko
PO RYBY 2014-2020
Informacja o realizowanej strategii podatkowej
Polityka prywatności
Nasze produkty
Nasze najpopularniejsze gatunki
Ryby mrożone
Ryby schłodzone
Owoce morza
Produkty panierowane
Dania gotowe
Nasze przepisy
WSZYSTKO O RYBACH
Jesiotr – król ryb z długą historią i tradycją w polskiej kuchni
Ryby a ciąża — znaczenie ryb w kontekście zdrowia mamy i dziecka
Ryby słodkowodne czy morskie – których warto jeść więcej?
Dlaczego dzieci nie chcą jeść ryb i jak to naprawić?
Znaczenie ryb w profilaktyce chorób kardiologicznych
Łosoś – dlaczego warto go włączyć do diety?
Ryby chude – niezastąpione wsparcie w walce z niestrawnością
Ryby mrożone — czy są tak samo wartościowe jak świeże?
Ryba – z czym to się je? Czyli z jakimi dodatkami serwować potrawy rybne
Wszystko co warto wiedzieć o tuńczyku
Flądra – przydenny mieszkaniec Bałtyku
Nie tylko ryba – czyli owoce morza idealne na obiad
Dieta ichtiwegetariańska – pomysły na urozmaicenie jadłospisu
Jedz ryby, by żyć dłużej!
Naukowo udowodnione – ryby w diecie są niezastąpione
Renesans ryby mrożonej
Znaczenie ryb w żywieniu dzieci
Rozsmakuj się w rybie, a nie… w chemii!!!
Z morza na talerz – 3 sposoby przetwarzania ryb
Tajemnica pysznej ryby: minimum glazury, maksimum smaku
Ryba po grecku w nowej odsłonie
Aktualności
Kontakt
Morszczuk w panierce
Start
/
Nasze przepisy
/
Morszczuk w panierce
Jeśli spróbowałeś, oceń przepis
Składniki
1 opakowanie morszczuka argentyńskiego marki Abramczyk
sok z limonki
mielona gałka muszkatołowa
mielona trawa cytrynowa
mąka pszenna
bułka tarta (drobna)
2 jaja
olej ryżowy do smażenia
sól oraz pieprz cytrynowy
Przygotowanie
Filety rozmrażamy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Tak przygotowane przyprawiamy solą, pieprzem, gałką oraz trawą cytrynową.
Odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Mąkę, bułkę wysypujemy do dwóch miseczek.
Do trzeciej miseczki wbijamy jajka i roztrzepujemy je widelcem.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Każdy filet panierujemy najpierw w mące, później w jajku, a na koniec w bułce tartej.
Smażymy na złocisty kolor.
Więcej przepisów na doskonałe dania z morszczuka
Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)
500 g
842 g
850 g
900 g
1000 g
Morszczuk argentyński
Filety bez skóry
START
O nas
O nas
Historia
Abramczyk Team
Certyfikaty i wyróżnienia
Kariera
Środowisko
PO RYBY 2014-2020
Informacja o realizowanej strategii podatkowej
Polityka prywatności
Nasze produkty
Nasze najpopularniejsze gatunki
Ryby mrożone
Ryby schłodzone
Owoce morza
Produkty panierowane
Dania gotowe
Nasze przepisy
WSZYSTKO O RYBACH
Jesiotr – król ryb z długą historią i tradycją w polskiej kuchni
Ryby a ciąża — znaczenie ryb w kontekście zdrowia mamy i dziecka
Ryby słodkowodne czy morskie – których warto jeść więcej?
Dlaczego dzieci nie chcą jeść ryb i jak to naprawić?
Znaczenie ryb w profilaktyce chorób kardiologicznych
Łosoś – dlaczego warto go włączyć do diety?
Ryby chude – niezastąpione wsparcie w walce z niestrawnością
Ryby mrożone — czy są tak samo wartościowe jak świeże?
Ryba – z czym to się je? Czyli z jakimi dodatkami serwować potrawy rybne
Wszystko co warto wiedzieć o tuńczyku
Flądra – przydenny mieszkaniec Bałtyku
Nie tylko ryba – czyli owoce morza idealne na obiad
Dieta ichtiwegetariańska – pomysły na urozmaicenie jadłospisu
Jedz ryby, by żyć dłużej!
Naukowo udowodnione – ryby w diecie są niezastąpione
Renesans ryby mrożonej
Znaczenie ryb w żywieniu dzieci
Rozsmakuj się w rybie, a nie… w chemii!!!
Z morza na talerz – 3 sposoby przetwarzania ryb
Tajemnica pysznej ryby: minimum glazury, maksimum smaku
Ryba po grecku w nowej odsłonie
Aktualności
Kontakt
Share This
Facebook