Morszczuk w płatkach migdałów

SKŁADNIKI

  • 400 g filetów z Morszczuka argentyńskiego bez skóry marki Abramczyk
  • sok z 1 cytryny
  • sól
  • pieprz czarny
  • mąka
  • 100 g płatków migdałowych
  • dziki ryż
  • sos śmietanowy

PRZYGOTOWANIE

  1. Morszczuka osuszyć, najlepiej papierowym ręcznikiem
  2. Oprószyć solą, pieprzem i odstawić w chłodne miejsce
  3. Smażyć na rozgrzanej oliwie
  4. Płatki migdałów przyrumienić na suchej patelni
  5. Rybę podawać oprószoną płatkami migdałów z sosem śmietanowym i dzikim ryżem

Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie


PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)

PolishEnglish
Share This