Tuńczyk to niezaprzeczalny król dzikich wód. Ta masywna ryba zachwyca koneserów swoim soczystym, aromatycznym mięsem. Pora, by zakrólował również na Twoim stole! Przedstawiamy przepis na prostą, orientalną sałatkę z tuńczykiem, która jest niezwykle lekka, a przy tym bardzo treściwa. Grillowany bakłażan dodaje chrupkości i charakterystycznego, gorzkiego posmaku. Równoważy go ocet balsamiczny z dodatkiem świeżo mielonego pieprzu i himalajskiej soli. Z kolei słodycz pomidorków cherry sprawia, że sałatka z tuńczyka jest idealna na lato. Nie brakuje w niej również świeżej, kruchej sałaty masłowej – najlepiej takiej prosto z domowego ogródka. Ta sałatka z tuńczykiem sprawdzi się zarówno jako pobudzająca apetyt przystawka, jak i pełnowartościowe danie główne lub pożywna kolacja.
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)