Pasty jajeczne są bardzo popularne wśród miłośników obfitych śniadań. Sięganie po nie to świetny sposób na dostarczenie niezbędnej porcji białka, witamin i wartościowych tłuszczy. Dużą zaletą past jajecznych jest to, że można je podawać z różnymi dodatkami i przyprawami. Firma Abramczyk przedstawia zatem przepis na wyjątkowy dodatek do chleba z łososiem z piekarnika! Kanapka posmarowana grubą warstwą tej pasty z pewnością dostarczy Ci energii na cały dzień.
Do przygotowania naszej pasty jajecznej z łososiem z piekarnika potrzebujesz jedynie kilku składników. Jej bazą są oczywiście jajka, które należy wcześniej ugotować na twardo. Ich smak wzbogacimy łososiem z piekarnika, pieczonego z dodatkiem soku z cytryny, soli i pieprzu. Jeśli chodzi o przyprawy, warto sięgnąć po pęczek świeżego szczypiorku, a także ulubiony majonez i musztardę. Pasta jajeczna z łososiem z piekarnika nabierze też świeżości, jeśli wrzucisz do niej sezonowe warzywa. W naszym przepisie wykorzystujemy pikantną rzodkiewkę i kwaśne ogórki konserwowe. Wystarczy pokroić wszystkie te składniki i wymieszać je z bazą, aby uzyskać pyszną pastę jajeczną! Możesz ją przechowywać w lodówce przez ok. 2 dni.
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)