Składniki na kapustę Pak Choi z cukrowym groszkiem
2 kapusty pak choi
100 gram groszku cukrowego
3 łyżki sosu sojowego
1 łyżka masła
2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
sól
pieprz
Sposób przygotowania
1. 1. Liście kapusty odcinamy od głąba.
2. Myjemy je wraz z groszkiem cukrowym pod bieżącą wodą. Na rozgrzaną patelnie wlewamy sos sojowy dodajemy kapustę z groszkiem i dusimy aż płyn odparuje.
3. Po tym czasie dodajemy masło i pokrojony w plasterki czosnek. Smażymy kilka chwil i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
4. Polędwicę z dorsza płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na dwie równe części. Skrapiamy sokiem z ½ cytryny i oliwą z oliwek. Posypujemy solą i grubo mielonym pieprzem. Na wierzch układamy gałązki koperku.
Sposób przygotowania
5. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Rybę pieczemy ok. 20 minut.
6. Polędwice z dorsza podajemy na kapuście pak choi z młodymi ziemniakami i np. ugotowanym kalafiorem.
Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie