Polędwica z mintaja otulona sosem curry

5/5 - (ilość głosów: 6)

Składniki:

  • 3 polędwice z Mintaja ABRAMCZYK
  • 150 ml mleczka kokosowego
  • 1 łyżeczka czerwonej pasty curry
  • 2 liście limonki kaffir
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 łyżeczka sezamu 
  • 5 sztuk mini kolb kukurydzy lub garść zielonego groszku 
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania


  • 1. Na patelni roztapiamy olej kokosowy. Kładziemy polędwicę z mintaja i podsmażamy z każdej strony przez 4-5 min.

  • 2. Gdy ryba lekko zmięknie dzielimy ją na pół. Wlewamy do niej mleczko kokosowe.

  • 3. Następnie dodajemy czerwoną pastę curry, liście limonki kaffir i paprykę słodką. Całość podgrzewamy przez 5 min.

  • 4. Na patelnię wrzucamy pokrojone mini kolby kukurydzy lub groszek. Mieszamy i podgrzewamy przez 2 min. Rybę podajemy ze szczypiorem i sezamem. Smacznego!

Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie


PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)

PolishEnglish
Share This