Risotto z krewetkami

SKŁADNIKI

  • ryż paraboliczny 0,3 kg
  • krewetki obrane bez ogonków
  • marchew z groszkiem 0,3 kg
  • wino białe 200 g
  • masło
  • kolendra
  • bazylia
  • zielona pietruszka
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE

  1. Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło i wrzucić ryż.
  2. Następnie dodać marchew z groszkiem i podlać białym winem.
  3. Całość dusić przez ok. 15 minut.
  4. Na osobnej patelni podsmażyć krewetki z czosnkiem, kolendrą i bazylią.
  5. Krewetki wyłożyć na risotto i posypać zieloną pietruszką.

Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie


PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)

PolishEnglish
Share This