Risotto z krewetkami

Risotto to klasyczna potrawa kuchni włoskiej. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, aby przygotować ją w domowym zaciszu. Firma Abramczyk przedstawia przepis na idealnie maślane risotto z aromatycznymi owocami morza, które przeniesie Was myślami do śródziemnomorskich restauracji. Delikatne mięso świeżych krewetek świetnie komponuje się z wytrawnym białym winem. Marchew z zielonym groszkiem sprawiają natomiast, że risotto z owocami morza nabiera delikatnej, subtelnej słodyczy. Podbija ją ciepły aromat kolendry, który wielu osobom kojarzy się ze skórką pomarańczową. Całość wieńczy świeża bazylia i natka pietruszki – dzięki zielonemu akcentowi risotto z owocami morza prezentuje się jeszcze apetyczniej! Dzięki świeżym, obranym już krewetkom od firmy Abramczyk, całe danie nabiera nie tylko wyjątkowego smaku, ale także cennych wartości odżywczych. Spróbuj naszego przepisu – gwarantujemy, że się nie zawiedziesz!

4/5 - (ilość głosów: 3)

Składniki

  • ryż paraboliczny 0,3 kg
  • krewetki obrane bez ogonków
  • marchew z groszkiem 0,3 kg
  • wino białe 200 g
  • masło
  • kolendra
  • bazylia
  • zielona pietruszka
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło i wrzucić ryż.
  2. Następnie dodać marchew z groszkiem i podlać białym winem.
  3. Całość dusić przez ok. 15 minut.
  4. Na osobnej patelni podsmażyć krewetki z czosnkiem, kolendrą i bazylią.
  5. Krewetki wyłożyć na risotto i posypać zieloną pietruszką.

Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie


PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)

Share This