SAŁATKA CEZAR Z CHRUPIĄCYMI PALUSZKAMI SURIMI
SKŁADNIKI:
- 1 opakowanie Suri Mari – paluszki surimi na chrupiąco
- 1 sałata rzymska lub ½ kapusty pekińskiej
- ½ bagietki lub 1 półbagietka
- 4 łyżki majonezu
- 1 łyżka sosu Worcestershire
- 1 łyżka octu winnego
- 1 łyżeczka musztardy
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki mielonego pieprzu
- 50 g parmezanu
- olej do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Do miseczki przekładamy majonez, sos Worcestershire, ocet winny, musztardę, sól oraz mielony pieprz. Składniki mieszamy lub blendujemy.
![](https://abramczyk.pl/wp-content/uploads/2024/03/image-105.jpeg)
2. Sałatę lub kapustę siekamy. Bagietkę kroimy na małe kosteczki, które następnie przekładamy na suchą patelnię i podgrzewamy aż staną się chrupiące. Ser parmezan ścieramy na tarce lub kroimy nożykiem na cienkie plastry.
![](https://abramczyk.pl/wp-content/uploads/2024/03/image-106.jpeg)
3. Na patelni rozgrzewamy olej. Paluszki Suri Mari smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas je obracając. Odsączamy je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, a następnie kroimy na 5 mniejszych kawałków.
![](https://abramczyk.pl/wp-content/uploads/2024/03/image-107.jpeg)
4. Kapustę/sałatę przekładamy do miski/miseczek. Na jej wierzchu układamy podsmażone chrupiące paluszki surimi i grzanki. Całość posypujemy parmezanem i polewamy wcześniej przygotowanym sosem.
![](https://abramczyk.pl/wp-content/uploads/2024/03/image-108.jpeg)
WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW, ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE
![](https://abramczyk.pl/wp-content/uploads/2023/07/ico01.png)
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
![](https://abramczyk.pl/wp-content/uploads/2023/07/ico01-karuzla.png)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)