SAŁATKA CEZAR Z CHRUPIĄCYMI PALUSZKAMI SURIMI

5/5

SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie Suri Mari – paluszki surimi na chrupiąco
  • 1 sałata rzymska lub ½ kapusty pekińskiej
  • ½ bagietki lub 1 półbagietka
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka sosu Worcestershire
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki mielonego pieprzu
  • 50 g parmezanu
  • olej do smażenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Do miseczki przekładamy majonez, sos Worcestershire, ocet winny, musztardę, sól oraz mielony pieprz. Składniki mieszamy lub blendujemy.

2. Sałatę lub kapustę siekamy. Bagietkę kroimy na małe kosteczki, które następnie przekładamy na suchą patelnię i podgrzewamy aż staną się chrupiące. Ser parmezan ścieramy na tarce lub kroimy nożykiem na cienkie plastry.

3. Na patelni rozgrzewamy olej. Paluszki Suri Mari smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas je obracając. Odsączamy je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, a następnie kroimy na 5 mniejszych kawałków.

4. Kapustę/sałatę przekładamy do miski/miseczek. Na jej wierzchu układamy podsmażone chrupiące paluszki surimi i grzanki. Całość posypujemy parmezanem i polewamy wcześniej przygotowanym sosem.

WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW, ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE

PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)