START
O nas
O nas
Historia
Abramczyk Team
Certyfikaty i wyróżnienia
Kariera
Środowisko
PO RYBY 2014-2020
Polityka prywatności
Nasze produkty
Nasze najpopularniejsze gatunki
Ryby mrożone
Ryby schłodzone
Owoce morza
Produkty panierowane
Dania gotowe
Nasze przepisy
WSZYSTKO O RYBACH
Nie tylko ryba – czyli owoce morza idealne na obiad
Dieta ichtiwegetariańska – pomysły na urozmaicenie jadłospisu
Jedz ryby, by żyć dłużej!
Naukowo udowodnione – ryby w diecie są niezastąpione
Renesans ryby mrożonej
Znaczenie ryb w żywieniu dzieci
Rozsmakuj się w rybie, a nie… w chemii!!!
Z morza na talerz – 3 sposoby przetwarzania ryb
Tajemnica pysznej ryby: minimum glazury, maksimum smaku
Ryba po grecku w nowej odsłonie
Aktualności
Kontakt
Sałatka z owocami morza
Start
/
Nasze przepisy
/
Sałatka z owocami...
Jeśli spróbowałeś, oceń przepis
Składniki
1 opakowanie mieszanki owoców morza marki ABRAMCZYK
Mix ulubionych sałat
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy
300 g pomidorków koktajlowych (pokrojonych na pół)
Pół posiekanego pęczka natki z pietruszki
70 g czarnych oliwek (pokrojonych w plasterki)
1 posiekana czerwona cebula
1 posiekana papryczka chilli
Oliwa z oliwek
2 limonki
2 ząbki posiekanego czosnku
Świeża bazylia
Przygotowanie
Rozmrażamy owoce morza, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Na oliwie podsmażamy czosnek, cebulkę oraz papryczkę chilli.
Następnie dodajemy owoce morza i przesmażamy całość ok. 5 minut dodając do smaku sok z limonki.
Odstawiamy do przestygnięcia.
Mix sałat wrzucamy do miski (jeśli to konieczne myjemy wcześniej).
Dodajemy oliwki, natkę, bazylię oraz pomidory.
Sos sałatkowy mieszamy dokładnie z wystudzonymi owocami morza.
Dodajemy do sałaty.
Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)
225 g
Owoce morza
Mieszanka
START
O nas
O nas
Historia
Abramczyk Team
Certyfikaty i wyróżnienia
Kariera
Środowisko
PO RYBY 2014-2020
Polityka prywatności
Nasze produkty
Nasze najpopularniejsze gatunki
Ryby mrożone
Ryby schłodzone
Owoce morza
Produkty panierowane
Dania gotowe
Nasze przepisy
WSZYSTKO O RYBACH
Nie tylko ryba – czyli owoce morza idealne na obiad
Dieta ichtiwegetariańska – pomysły na urozmaicenie jadłospisu
Jedz ryby, by żyć dłużej!
Naukowo udowodnione – ryby w diecie są niezastąpione
Renesans ryby mrożonej
Znaczenie ryb w żywieniu dzieci
Rozsmakuj się w rybie, a nie… w chemii!!!
Z morza na talerz – 3 sposoby przetwarzania ryb
Tajemnica pysznej ryby: minimum glazury, maksimum smaku
Ryba po grecku w nowej odsłonie
Aktualności
Kontakt
Share This
Facebook